تعداد سه هزار (هزار) يهودى و نصرانى كشته شود برخى، برخى ديگر را بكشند. آرى آن روز تأويل و مصداق اين آيه شريفه است: " پس پيوسته اين سخن را تكرار مىكردند تا آنها را درو كرده و خاموش ساختيم (1) با شمشير " (2) ابتداى حديث بيانگر آن است كه آغاز اين درگيرى از شرق است و يا سرمنشأ آن در منطقه شرق است. و از طرف ديگر آتش غرب نيز باعث ويرانى شهرهاى غربى شده و موارد اشتعال آن آتش بزرگ، همان پايگاه هاى نظامى، پايتخت ها و مراكز مهم سرزمين هاى غربى است.
به نظر مىرسد كه منظور امام از اين جمله كه فرمود: " محل تجمع مردم روى زمين فاروق است " يعنى مردم در آن روز از گوشه و كنار جهان جهت پيوستن به حضرت مهدى (عليه السلام) گردهم جمع مىشوند و مقر و پايگاه او بين كوفه و حله است، همانگونه كه راهب نجرانى با گروهى از مردم مستضعفين در همان ناحيه به حضور حضرت مىرسند، ظاهرا عبارت " و آنجا منطقه اى است كه در سر راه و مسير سفر حج امير مؤمنان (عليه السلام) بين برس و فرات است " حاشيه اى از خود راوى و يا نويسندگان متن كتاب است كه داخل حديث شده است، البته ممكن است معناى كلمه المحجة كه در عبارت آمده محل اجتماع كاروانهاى حج در زمان امير مؤمنان (عليه السلام) و يا نام محلى باشد كه هيئت ها و نمايندگان مختلف براى ورود به اردوگاه حضرت و يا ملاقات با او اجتماع مىكنند.
اين جمله كه حضرت فرمود: " در آن روز بين شرق و غرب سه هزار هزار كشته مىشوند " يعنى سه ميليون نفر و اين كه كلمه (هزار) را بين پرانتز قرار داديم بدين جهت است كه كلمه هزار دوم، در روايت ديگرى در بحار (3) وارد شده و شايد از اين روايت افتاده