است، در اين احاديث كه به " احاديث بشارت نبوى " معروف است، به ظهور مهدى موعود مژده داده شده و تعداد آنها بالغ بر صدها حديث است و چنانچه احاديث امامان معصوم را بر آنان اضافه كنيم، تعداد احاديث بشارت نبوى به هزاران حديث خواهد رسيد. چرا كه ائمه هدى آنچه براى ما نقل مىكنند از رسول خدا بيان مىكنند.
بر پايه احاديث، منطقه عمومى ظهور حضرت، شامل كشورهاى يمن، حجاز، ايران، عراق، منطقه شام و فلسطين، مصر و مغرب عربى است. سيمايى كه اين احاديث از اوضاع جهان و اوضاع منطقه ظهور در آن دوران ارائه مىكنند سيمايى كلى ست كه بسيارى از حوادث بزرگ را همراه با جزئيات آن در كنار نام اشخاص و مكان ها بيان نموده و من تلاش كرده ام تا تصوير شفاف دوران ظهور را به شكل دقيق و بهم پيوسته از ميان احاديث، استخراج و در دسترس عموم مسلمانان قرار دهم.
در اين فصل، ابتدا، نگاهى به فضاى عمومى عصر ظهور مىافكنيم:
احاديث ما بيانگر آن است كه ظهور حضرت مهدى (عليه السلام) پس از يك رشته حوادث مقدماتى منطقه اى و بين المللى از شهر مكه آغاز خواهد شد. در سطح منطقه ظهور، ابتدا دو دولت هوادار آن حضرت در ايران و يمن تشكيل مىگردد. ياوران ايرانى حضرت، دولت خود را سالها قبل از ظهور برپا مىكنند و پس از قرار گرفتن در يك جنگ طولانى، آن را با پيروزى به پايان مىبرند. اندكى قبل از ظهور، در بين ايرانيان دو شخصيت برجسته بر مسند قدرت تكيه مىزنند، يكى مردى خراسانى ست كه در قالب يك چهره سياسى و ديگرى شخصى به نام شعيب فرزند صالح كه در قالب يك چهره نظامى بروز مىكنند. ايرانيان به رهبرى آنان، نقش مهمى در حركتهاى ظهور حضرت بر عهده مىگيرند.
و اما ياران يمنى حضرت، نهضت خود را تنها چند ماه قبل از ظهور آغاز