شام كه فتنه فلسطين آن را " همچون آب درون مشك " متزلزل ساخته، گرفتار رنج و افسردگى مىگردد.
از همين رو، غربيها در صدد انتخاب زمامدارى مقتدر برمىآيند تا بتواند مناطق اطراف اسرائيل را براى سلطه اين كشور، تحت فرمان درآورد و بتوانند نقش مؤثرى در دفاع از اسرائيل و غرب، بر عهده گيرد. به همين جهت غربى ها دست او را در جنگ عراق و اشغال آن باز مىگذارند همچنانكه دست او را در يارى به حكومت ضعيف حجاز و درهم شكستن جنبش نوينى كه نهضت امام مهدى (عليه السلام) در مكه مكرمه ايجاد مىكند، باز مىگذارند.
اين نكات، كه در روايات مربوط به جنبش سفيانى بدان اشاره شده بيانگر آن است كه سفيانى براى موفقيت خود نياز به سرعت عمل و خشونت شديد دارد. از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه فرمود:
" سفيانى از نشانه هاى حتمى ظهور است. خروج او از آغاز تا انجام، پانزده ماه طول مىكشد، شش ماه كارزار مىكند، همين كه بر پنج شهر تسلط يافت نه ماه فرمانروائى مىكند بى آنكه يك روز بر آن افزوده شود " (1) آن پنج شهر عبارتند از: دمشق، اردن، حمص، حلب و قنسرين كه مراكز فرمانروائى منطقه، سوريه، اردن و لبنان است. روايات بر وجود اردن ميان آنها تصريح مىكنند، اما لبنان كه جزئى از سرزمين شام و تابع پنج شهر به حساب مىآيد، بعيد نيست كه در قلمرو حكومت سفيانى قرار گيرد. ولى برخى روايات، گروههايى را از سيطره سفيانى جدا كردهاند چرا كه آنان ملازمان حقاند و خداوند آنها را از شر همراهى با سفيانى حفظ مىكند. ممكن است مردم لبنان از آن دسته باشند.