" تفسير منسوب به امام حسن عسكرى (عليه السلام) توسط راويانى نقل شده است كه هر دو مجهول و ناشناخته هستند و فردى كه ناظر متن تفسير، گردد ترديدى نخواهد داشت كه اين تفسير موضوع ومجعول است ساحت دانشمندى عادى بالاتر از آنست كه چنين تفسيرى بنويسد كجا رسد كه امام معصوم (عليه السلام)؟
و آخرين فرد در اين اعتقاد سيد محمد هاشم خوانسارى صاحب رساله در تحقيق " فقه الرضا " است كه مى گويد: " احتمال وضع در مورد فقه الرضا ضعيف است چون آثار صدق و حقيقت از آن هويدا و واضح است ولى نسبت كتاب مصباح الشريعه به امام صادق (عليه السلام) و نسبت تفسير امام حسن عسكرى (عليه السلام) به آن بزرگوار بسيار ضعيف است چون كوچكترين امعان نظر و دقت در سياق كلام، حقيقت را روشن و برملا مى سازد " (1).
اما كسانى كه اعتقاد دارند كه اين تفسير همانند ديگر مجامع حديثى و روائى مى باشد كه روايات صحيح وضعيف هر دو را دارد.
1. شيخ صدوق محمد بن على بن بابويه قمى صاحب من لا يحضره الفقيه.
" او در كتابهاى خود برخى از روايات اين تفسير را با عين سند، يا با كمى اختلاف نقل نموده است ".
2. ابومنصور طبرسى صاحب كتاب شريف " الأحتجاج " او در مقدمه كتاب خود مى گويد: " اكثر اخبارى را كه نقل مى كنيم اسناد آن را نمى آوريم يا به علت وجود اجماع بر آن يا همگام و مطابق بودن آنها با عقل يا به علت اشتهار آنها در ميان كتابهاى سيره كه مخالف وموالف آن را پذيرفته اند مگر آنچه در كتاب تفسير منسوب به امام ابومحمد الحسن العسكرى (عليه السلام) آمده است اين كتاب در اشتهار، در حد ديگر مجامع نيست هر چند آن نيز همانند ديگر كتابها است.
3. قطب راوندى صاحب كتاب " الخرائج " كه بخش وسيعى از اين تفسير را نقل نموده است.