وقت حاجتى دارى خجالت نكش و حاجت خود را بخواه! آن طور كه دوست دارى روا خواهد شد. (1) 9. عبادت امام امام عسكرى (عليه السلام) همانند پدران گرامى خود در توجه به عبادت خدا نمونه بود، به هنگام نماز از هر كارى دست مى كشيد و چيزى را بر نماز مقدم نمى داشت، " ابو هاشم جعفرى " مى گويد:
خدمت امام عسكرى شرفياب شدم، امام مشغول نوشتن چيزى بود، وقت نماز فرا رسيد، امام نوشته را كنار گذاشت و به نماز ايستاد.... (2) كيفيت و چگونگى عبادت امام (عليه السلام) ديگران را به ياد خدا مى انداخت، و گاه افراد گمراهى را اساسا عوض مى كرد و به راه مى آورد، آنگاه كه امام در زندان " صالح بن وصيف " بود برخى از عباسيان از زندانبان خواستند بر امام سخت بگيرد، و او دو نفر از بدترين مأموران خود را بر امام گماشت، اما آن دو در اثر معاشرت با امام (عليه السلام) دگرگون شدند، و در عبادت و نماز به مرحله اى عظيم رسيدند.
زندانبان آن دو را فرا خواند و گفت: " واى بر شما، در مورد اين مرد چه وضعى داريد؟ " گفتند: " ما چه بگوئيم در مورد كسى كه روزها روزه است و همهء شب به عبادت مى ايستد، و به غير عبادت سخن نمى گويد خود را مشغول نمى سازد، و چون بر ما نظر مى افكند ما را لرزه مى گيرد و كنترل خود را از دست مى دهيم!... " (3) 10. هدايت مسلمانان به حقيقت برخى از علماى اهل تسنن و از جمله " ابن صباغ مالكى " به روايت از " ابو هاشم جعفرى " نقل مى كنند: