كاخ عروس بر اساس همين غلط اندازيها و روشهاى ناسنجيدهء دستگاه خلافت بود كه روز به روز اختلافات طبقاتى و تفاوت مراتب زندگى مردم، از هم فاصله مى گرفت و خلفاى بعدى اين سلسله، هر روز بدتر از روز قبلى شده و بر تجملات ظاهرى خود مى افزودند. آنان با برافراشتن كاخهاى مجلل و سر به آسمان كشيده، در برانداختن كاخ عدالت و دادگسترى سعى و كوشش مى كردند. كاخهايى كه هزينههاى كمرشكن آن گاهى از چندين ميليارد دينار، تجاوز مى كرد. تاريخ نگاران اين چنين گزارش مى دهند: " تنها كاخ عروس متوكل سى مليون درهم هزينه برداشته بود و كاخهاى جعفرى، غريب، شيدان برج، صبح، مليح، بستان... هر كدام به تنهايى دهها مليون دينار، هزينه برداشته بودند ". (1) جهانى در يك كاخ باز در تاريخ مى خوانيم: وقتى " ابوالعيناء " مرد شاعر واديب خوش ذوق وارد كاخ متوكل گرديد در حالى كه او در كاخ " الجعفرى " لم داده و مشغول عيش و نوش بود پس از بازديد كاخ از او دربارهء مشاهداتش سؤال كرد كه اين قصر ما را چگونه يافتى؟
شاعر اديب در پاسخ گفت: " مردم خانههايى را در دنيا بنا مى كنند، ولى تو دنيا را در خانهء خود فراهم كرده اى! " متوكل گفتار او را پسنديد و او را مورد عنايت و توجه خاص خود قرار داد.
كاخ الكامل " المعتز " كه يكى ديگر از خلفاى معاصر امام حسن عسكرى (عليه السلام) بود قصرى به نام " الكامل " بنا كرده بود كه سقف آن از طلا و زمرد و جواهرات آراسته گرديده بود.
" المعتضد " يكى ديگر از خلفاى عباسى كاخى به نام " الثريا " در نهايت وسعت و شكوه برافراشته بود كه " ابن معتز " يكى از شعراى آن روز وقتى آنجا را توصيف مى كند آن را خارج