(مسأله 59) موقع تخلى بايد طرف جلوى بدن يعنى شكم و سينه رو به قبله و پشت به قبله نباشد. و مراد از قبله جهتى است كه در حال علم و اختيار بايد نماز به آن طرف خوانده شود.
(مسأله 60) اگر موقع تخلى طرف جلوى بدن كسى رو به قبله يا پشت به قبله باشد و عورت خود را از قبله بگرداند كفايت نمىكند اگر جلوى بدن او رو به قبله يا پشت به قبله نباشد، احتياط واجب آنست كه عورت را رو به قبله يا پشت به قبله ننمايد.
(مسأله 61) احتياط مستحب آنست كه طرف جلوى بدن در موقع استبراء كه احكام آن بعدا گفته مىشود، و موقع تطهير مخرج بول و غائط رو به قبله و پشت به قبله نباشد.
(مسأله 62) اگر براى آن كه نامحرم او را نبيند مجبور شود رو به قبله يا پشت به قبله بنشيند، بايد رو به قبله يا پشت به قبله بنشيند و نيز اگر از راه ديگر ناچار باشد كه رو به قبله يا پشت به قبله بنشيند مانعى ندارد.
(مسأله 63) احتياط مستحب آنست كه بچه را در وقت تخلى رو به قبله يا پشت به قبله ننشانند. ولى اگر خود بچه بنشيند، جلوگيرى از او واجب نيست.
(مسأله 64) در چهار جا تخلى حرام است:
اول در كوچههاى بن بست در صورتى كه صاحبانش اجازه نداده باشند. دوم در ملك كسى كه اجازه تخلى نداده است. سوم در جائى كه براى عده مخصوصى وقف شده است مثل بعضى از مدرسهها.
چهارم روى قبر مؤمنين در صورتى كه بىاحترامى به آنان باشد و همچنين هر جائى كه تخلى موجب هتك حرمت يكى از مقدسات دين يا مذهب شود.
(مسأله 65) در سه صورت مخرج غائط فقط با آب پاك مىشود. اول آن كه با غائط نجاست ديگرى مثل خون بيرون آمده باشد. دوم آن كه نجاستى از خارج به مخرج غائط رسيده باشد. سوم آن كه اطراف مخرج بيشتر از مقدار معمول آلوده شده باشد. و در غير اين سه صورت مىتوان مخرج را با آب شست و يا بدستورى كه بعدا گفته مىشود، با پارچه و سنگ و مانند اينها پاك كرد، اگر چه شستن با آب بهتر است.