چنان آكنده از ستم شود كه هيچ كس جرأت نكند نام خدا را به زبان آورد. آنگاه خداوند مردى را از ذريه من برانگيزد، تا سرتاسر زمين را مهد عدل و داد گرداند، همان سان كه پيشينيان آن را از ظلم و جور آكنده بودند. " (1) اين حديث شريف بيانگر آن است كه فتنه و آشوب قبل از ظهور، در طول نسل هاى مختلف ادامه مىيابد، تا آنكه نسلى از مسلمانان متولد شوند كه هيچ انديشه اى جز انحراف از دين و هيچ سياستى جز جور و ستم در پيش نگيرند. و اين تعبير دقيقى از ترسيم فضاى فرهنگ سلطه است كه كودك مسلمان در سايه آن رشد مىكند و از فضاى تعاليم اسلامى و فرهنگ و عدالت آن چيزى نمىداند، مگر كسى كه خداوند وسيله هدايت و نگهدارى او را از انحراف فراهم سازد.
و معنى سخن پيامبر (صلى الله عليه وآله) كه فرمود: " زمين آن چنان از ستم و جور آكنده شود كه كسى قادر بر گفتن " الله " نباشد. " اين است كه قوانين ظالمانه و سياستهاى ستمگرانه، تمام زواياى زندگى مردم را دربرمىگيرد; بگونهاى كه كسى نمىتواند بگويد: ما مسلمانيم، پروردگار ما خداست و او دستور داده تا ستم و بيداد را نپذيريم.
از امير مؤمنان (عليه السلام) نقل شده كه فرمود:
" حكومت اهل بيت پيامبر شما در آخر الزمان است و برپائى آن نشانههائى دارد، از جمله آنكه روميان و تركان، بى دليل بر شما بشورند، و نيروها عليه شما بسيج گردند و تركها با روميان به مخالفت برخيزند، و جنگ ها در زمين گسترش يابد. " (2) سخن امام (عليه السلام) بيانگر آن است كه فتنه روميها و تركها و يورش آنان عليه سرزمينهاى اسلامى، از نشانه هاى ظهور حضرت است.