ظهور معجزه امداد غيبى، غربيان را در ورود به جنگ با حضرت و طرفدارى از يهوديان و سفيانى دچار ترديد مىكند.
معجزه اول; ظاهر شدن اصحاب كهف و معجزه دوم استخراج صندوق مقدس و نسخههايى از تورات و انجيل از غار انطاكيه و استدلال ياران حضرت بوسيله آنها بر غربيهاست. از اين رو بعيد به نظر مىرسد كه بين غربى ها و حضرت در انطاكيه درگيرى بوجود آيد.
همچنانكه پياده شدن نيروهاى غربى در ساحل تركيه و نه خود تركيه، حاكى از آن است كه اين كشور خارج از نفوذ غربى هاست يا اينكه تركيه در آن برهه با قيام و انقلاب مردم و يا توسط سپاهيان حضرت آزاد گشته است.
اما نيروهاى رومى (غربى) كه در ساحل فلسطين (رمله) پياده مىشوند همان نيروهايى هستند كه در برخى از روايات، به شورشيان روم توصيف شدهاند و به نظر مىرسد كه آنها در نبرد قدس به جانبدارى از يهوديان و سفيانى شركت كنند.
همچنين بعضى روايات بيانگر آن است كه حضرت، سپاه خود را براى ورود به نبرد قدس به سوى شام اعزام مىكند و احتمال دارد كه امام (عليه السلام) شخصا در آن نبرد شركت نكند بلكه پس از شكست دشمنان، وارد قدس شود. ولى بيشتر روايات حاكى از آن است كه امام (عليه السلام) به همراه سپاهيان خود رهسپار منطقه شده و در " مرج عذراء " نزديك دمشق اردو مىزند.
امام باقر (عليه السلام) فرمود:
" آنگاه (امام) به كوفه مىآيد و تا زمانى كه خدا بخواهد در آنجا مىماند تا اينكه بر آنجا سيطره يابد، سپس با همراهان خود به " مرج عذراء " وارد شود و عده زيادى از مردم به او بپيوندند. در آن هنگام سفيانى در وادى رمله است. آن روز، روز جابجائى (نيروها) است، جمعى از پيروان آل پيامبر (صلى الله عليه وآله) كه با سفيانى همراهند به نيروهاى امام (عليه السلام) ملحق شوند و گروهى از طرفداران سفيانى كه در زمره پيروان آل پيامبر خود