ابوهريره ها، بازرگانان حديث، معروف و مشهور مى باشند....
امام صادق (عليه السلام) يك قرن قبل از بخارى، ابو مسلم، ابو داود و ديگر محدثان معروف اسلامى، معيار كامل شناخت حديث صحيح از غير صحيح را نشان داد و معيارهاى بسيار روشن و ميزان بسيار دقيق و فراگير دربارهء آن تعيين فرمود امام ضمن ارزيابى احاديث فرمودند: " آنچه را كه مطابق كتاب خداست بپذيريد و عمل كنيد و آنچه را كه مخالف با آنست رد كنيد... ". (1) امتياز ديگرى كه مكتب فقهى امام صادق (عليه السلام) نسبت به ديگر مكاتب و مدارس فقهى داشت استقلال و اعطاء بهره خاص به عقل و انديشه است به حدى كه در اغلب موارد عقل را ملاك و معيار قرار مى دهد و آن را به صورت معيار اصولى و راستين به صورت مهمترين شاخص در برخورد با احاديث مختلف در موضوعات متنوع به كار مى گيرد.
شايد منشأ صدور اين اصل و اين حديث از آن ديدگاه است كه آن روزها غلات و پيروان فرقههاى مختلف، احاديث عجيب و غريبى را از خود سر داده و به پيشوايان معصوم نسبت مى دادند ابو هاشم ها، ابو خطابها، مغيره ها وجعفى ها، كتابچهها و مراسيل و احاديث را تنظيم و به امامان نسبت مى دادند. تا شايد دروغهايشان پذيرفته شود، بدينوسيله امام از پيشرفت اكاذيب آنان جلوگيرى كرد و از سوى ديگر او در مكتب حديث شناسى خود شخصيتهايى مانند: ابى يعفور، زرارة ابن اعين، حمران برادر او، معلى بن خنيس، يزيد بن معاويه عجلى، محمد بن مسلم، ابن ابى عمير، محمد الأحول، هشام بن سالم جواليقى را تربيت كرد.
زراره به خاطر فعاليتهاى زياد و موثرى كه در كوفه در راه امام صادق (عليه السلام) انجام داد با مشكلات و حتى خطرات رو به رو گرديد. از اينرو امام ششم براى حفظ جان او به اصل تقيه دست يازيد و ظاهرا او را طرد و حتى لعن مى كرد امام با توجه اين مطلب كه وى براى نجات جان خود از راه مصائب و شواهد عمل خضر پيامبر را انجام داده است خضر