چهارده نور پاك (فارسي) - دكتر عقيقى بخشايشي - ج ٨ - الصفحة ١٠٤٩
عين حال اين حديث را در مستطرفات كتاب " سرائر " به عنوان اصل مسلم آورده است. (1) (2) تربيت يافتگان مكتب تربيتى و مدرسهء علمى امام صادق (عليه السلام) يكى از پربارترين حوزه‌هاى علمى در جهان اسلام به شمار مى آيد كه تعداد كثيرى از فارغ التحصيلان مؤمن و متعهد را به جامعه اسلامى تحويل داده است كه از نظر كم و كيف در نوع خود بى نظير يا كم نظير مىباشد. چون در كمتر حوزه‌هاى علمى مى توان سراغ گرفت كه انبوه قابل توجهى از شاگردان در علوم مختلف و گوناگون از يك حوزه ء درسى بهره گيرى نمايد و هر كدام از شاگردان در يك بخش از علوم تخصص وتبحر پيدا نمايند. اين ويژگى اختصاص به حوزهء تربيتى و علمى پيشواى ششم دارد كه هم اكنون تعدادى از چهره‌هاى سرشناس از شاگردان آن حوزه را معرفى مى نماييم:
1. محمد بن مسلم محمد بن مسلم، يكى از شخصيتهاى بزرگ شيعه و از رجال بلند پايه وعاليقدر اسلامى است كه در علم و فضيلت و زهد و تقوى و عظمت و كمال، سرآمد محدثان و راويان حديث مى باشد و در ميان شاگردان امام صادق (عليه السلام) كمتر كسى به پايهء فضيلت و عظمت او مى رسيد.
پيشواى ششم در حق او مى فرمايد: " مكتب ما و احاديث پدرم را چهار نفر زنده كردند. اين چهار نفر عبارتند از: زراره، ابوبصير، محمد بن مسلم وبريد بن معاويه عجلى.
اگر اينها نبودند، كسى از تعاليم دين و مكتب پيامبر (صلى الله عليه وآله) بهره ء كافى نمى يافت. اين

1. الهامى از شيخ الطائقة شهيد مطهرى.
2. شرح حال وبيوگرافى فقهاى نامدار اسلام در يك كتاب نمى گنجد، علماء و دانشمندان قسمتى از بيوگرافى آنان را در كتابهاى مربوط ثبت و ضبط نموده اند كه به عنوان نمونه مى توان به كتابهاى:
ريحانة الادب، اعيان الشيعة، طبقات الاعلام، شهداء الفضيلة، علماى معاصرين و... مراجعه نمود.
نگارنده نيز برخى از مبارزات سياسى و اجتماعى روحانيت را در 4 جلد كتاب " يكصد سال مبارزه روحانيت مترقى " وأخيرا در كتاب " فقهاى نامدار شيعه " چاپ نويد اسلام قم آورده است كه مىتواند بازگوكنندهء برخى از خدمات ذى ارج اين بزرگان علم و دين و فقاهت باشد....
(١٠٤٩)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 ... » »»
الفهرست