2. جابر بن يزيد جعفى يكى ديگر از تربيت يافتگان حوزه درسى امام صادق (عليه السلام) جابر بن يزيد جعفى است.
وى اهل كوفه بود ولى براى استفاده از محضر امام به شهر مدينه هجرت نمود. او در پرتو استفاده از مكتب پر فيض دودمان رسالت به مقامات عالى علمى نائل گرديد. و در صف ياران برجسته ى آن حضرت قرار گرفت.
جابر كه يكى از شيعيان مخلص و با فضيلت امام صادق (عليه السلام) بود بواسطه دفاع صريح از عقايد تشيع، همواره مورد خرده گيرى مخالفين قرار داشت، و چون محيط را براى بيان پارهاى از حقايق نامساعد مىديد، از افشاى بسيارى از احاديثى كه شنيده بود، خوادارى مىورزيد و مىگفت: " پنجاه هزار حديث در سينه دارم كه هنوز يكى از آنها را نقل نكرده ام ". (1) روزى حديثى را نقل كرد و گفت: اين يكى از همان پنجاه هزار حديث بود.
امتيازات علمى و معنوى جابر، به قدرى چشمگير و قابل توجه بود كه نه تنها در پرتو آن محبوبيت خاص در پيشگاه امام صادق (عليه السلام) پيدا كرده بود، بلكه ديگران نيز خواه و ناخواه در برابر شخصيت بزرگ علمى و ويژگىهاى معنوى او، سر تعظيم فرود مى آوردند.
وقتى از امام صادق پرسيدند: موقعيت جابر در نظر شما چگونه است؟
امام فرمود: جابر نزد ما مثل سلمان نزد پيامبر است. (2) " سفيان ثورى " به " شعبى " كه از دانشمندان آن روز بود مى گفت: اگر نسبت به جابر بدگويى كنى پاسخ را با بدگويى خواهم داد. (3) مؤلف ميزان الاعتدال مى گويد: جابر بن يزيد يكى از دانشمندان شيعه است، وى شخصى راستگو وموثق و در نقل حديث فوق العاده پرهيزگار است، در اين قسمت كسى