3. بذل و اعطاء بر آن كس كه تو را محروم ساخته است.
4. به حق و درستى سخن گفتن اگر چه بر ضررت باشد.
15. آينده نگرى امام صادق (عليه السلام) فرمود: مردى به حضور نبى اكرم (صلى الله عليه وآله) شرفياب شد و عرض نمود يا رسول الله به من موعظه و سفارش فرما حضرت رسول اكرم (صلى الله عليه وآله) سؤال كرد آيا سفارش پذير هستى اگر توصيهات كنم؟ و سه بار اين سوال را تكرار فرمود و در هر سه نوبت آن مرد جواب مثبت داد، آنگاه فرمود به تو سفارش مىكنم وقتى به كارى همت گماردى در عاقبت و پايان آن بينديش اگر آن را صحيح و بر وفق هدايت و صلاح يافتى از پى آن برو، و اگر ناصحيح و باعث گمراهى يافتى از انجام آن باز بايست.
16. منع شراب خوارى بدستور منصور صندوق بيت المال را باز كردند و به هر كس از آن چيزى مىدادند، شقرانى هم يكى از آن كسانى بود كه براى دريافت سهمى از بيت المال آمده بود او چون كسى را نمى شناخت وسيله اى پيدا نمى كرد تا سهمى براى خود بگيرد.
شقرانى به اتبار اينكه يكى از اجدادش برده بود و رسول خدا (صلى الله عليه وآله) وسيله آزادى او را فراهم ساخته بود وشقرانى هم آزادى را از او به ارث برده بود " مولى رسول الله (صلى الله عليه وآله) مى گفتند يعنى آزاده شده رسول خدا و اين امر به نوبه ى خود افتخار و انتسابى براى شقرانى به شمار مىآمد و از اين نظر خود را وابسته به خاندان رسالت مى دانست.
در اين ميان كه چشمان شقرانى منتظر و جوياى آشنا و وسيلهاى بود تا سهمى براى خود از بيت المال دريافت كند امام صادق (عليه السلام) را ديد، جلو رفت و حاجت خويش را ابراز داشت. امام رفت و طولى نكشيد كه سهمى براى شقرانى گرفته و با خود آورد، همين كه آن را به دست شقرانى داد با لحن ملاطفت آميز اين جمله را به وى گفت: " كار خوب از هر كسى خوب است ولى از تو به واسطه انتسابى كه با ما دارى و تو را وابسته به خاندان رسالت مى دانند خوبتر و زيباتر است، و كار بد از هر كسى بد است ولى از تو به خاطر همين