هر چند در اين امر اميد گشايش و فرج در كار باشد. اگر با شكيبائى و تدبير كار كنى، و در كارها بردبارى به خرج دهى، بهتر از آن است كه متوسل به خدعه اى شوى كه از عاقبت آن بيمناك بمانى و مورد بازخواست خداى متعال قرار گيرى ".
پرهيز از خونريزى و خونخواهى " اى مالك! حذر كن از خونخوارى وخونريزى، كه خداوند آن را حرام كرده است. هيچ چيز مانند ريختن خون ناحق، باعث غضب و دشمنى خدا و عامل از بين رفتن نعمت و سپرى شدن عمر فرمانروايى نمى شود. در روز حساب، نخستين چيزى كه از طرف خداوند متعال، مورد پرسش قرار مى گيرد، خونهايى است كه مردم آن را به ناحق ريخته اند. هيچ گاه در صدد آن بر نيا كه پايههاى حكومت خود را، بر روى خونهاى ناحق استوار سازى. اين امر نه تنها حكومت تو را تقويت نمى كند، بلكه موجب سستى وفتور و ضعف آن مى گردد، و حتى چه بسيار كه باعث زوال و نابودى آن گردد. " اگر به صورت عمد، انسانى را كشتى، عذر تو را نه خدا مى پذيرد نه من، چه در قتل عمد، بدن قاتل بايد به قصاص برسد. " و اگر خطا كردى و بدون قصد كسى را كشتى (مثل اينكه در موقع اجراى " حد " يا نواختن تازيانه يا شمشير كسى بميرد) نبايد نخوت و تكبر و خودخواهى تو سبب شود كه " ديهء " مقتول را به اولياء او نپردازى ".
تكبر و خودخواهى " اى مالك! زنهار، زنهار كه خود پسند باشى، و به آنچه از خود پسنديده اى اعتماد كنى! زنهار، از اينكه دوستدار چاپلوسى باشى، و در دل خود دوست داشته باشى كه مردم تو را بسيار بستايند. اين قبيل موارد، فرصتهاى مناسبى براى شيطان است، كه نيكى نيكوكاران را از بين ببرد و آنها را تباه كند ". " مبادا كه بر ملت و تودهء مردم منت بگذارى و بخواهى كه خوبىهاى خود را به رخ آنان بكشى، يا كار خود را بيش از آن كه هست بزرگ نشان دهى، يا به مردم وعده اى بدهى كه به آن عمل نكنى، چون اين قبيل كارها، اثر نيكى را از ميان مى برد. بزرگتر جلوه دادن خوبى، نور حق را بر طرف مى سازد، و تخلف در وعده، باعث دشمنى خدا و كينه مردم مى شود، خداوند متعال در قرآن كريم مى فرمايد: " چقدر دشمنى بزرگى با خداست كه آنچه را كه خود مى گوئيد عمل نكنيد ".