اسلامى سخن مى گويد، بهره ها گيريم:
اى مالك! در امور كارمندان و كارگزاران دولت، دقت و سعى كامل و كافى مبذول دار. از ميان مردم افرادى را كه داراى تجربه و سابقه كار وحسن شهرت باشند برگزين. كسانى را به شغل ها و مناصب حساس كشور انتخاب كن كه داراى سوابق نيك در اسلام و از خاندانهاى اصيل و شريف باشند. گزينش تو بر اساس امتحان و آزمايش و متكى بر اصول و پايههاى استخدامى صحيح باشد، نه براساس خود رأيى و ميل شخصى و توصيه دوستان. اگر انتخاب تو بر اين دو اساس باشد به ظلم و ناروائى در حق مردم مرتكب شده اى.
" افراد بى غرض، كم طمع، دور انديش و آينده نگر، صلاحيت انتخاب و استخدام را دارند. پس از استخدام، حقوق كافى به آنان بپرداز، چون اين امر به آنان نيرو مى بخشد كه امور داخلى خود را اصلاح كنند و هر گز به فكر برداشت و سوء استفاده از اموال عمومى مردم كه در اختيار آنهاست نمى افتند. به كار شكنى و مخالفت با تو بر نمىخيزند و در امانت خيانت نمى كنند. " پس از انتخاب و استخدام، امور آنان را تنها به خودشان وامگذار، بلكه با دقت كافى عمليات آنان را مورد بررسى قرار بده و بازرسان مخفى، كه به تو راستگو و وفادار باشند، براى بررسى كارهاى آنان بگمار، اثر اين بازرسى پنهانى، آن است كه آنها را به امانت دارى و مدارا با مردم، بيشتر وادار و تشويق مى كند و راه مهربانى و خوشرفتارى با ملت را مىآموزد.
" كمال مراقبت و آگاهى را در مورد مقربان و نزديكان و اصحاب راز و اسرار خود به كار ببند. هرگاه يكى از آنان، مرتكب خيانتى شد، و گزارشهاى متعدد بازرسان مخفى اين خيانت را تأييد كرد، از نظر گواه و شاهد كافى است كه تو او را به كيفر اعمال خود برسانى و به اندازه خيانتى كه مرتكب شده است مجازاتش كنى. مقام او را خوار و خيانتش را آشكار و بر ملا ساز و ننگ و عار خيانت پيشگى را، همانند قلاده بر گردنش بيفكن تا مايه عبرت ديگران باشد ".
12. ماليات و درآمدهاى عمومى " در مورد خراج و ماليات و درآمدهاى عمومى، دقت بيشترى انجام بده، و امور آن را