" عسى ربكم أن يرحمكم وإن عدتم عدنا وجعلنا جهنم للكافرين حصيرا " شايد پروردگارتان شما را بعد از دومين كيفر با هدايت خويش مورد رحمت قرار دهد و چنانچه بعد از آن دوباره به انحراف و فساد روى آوريد، ما نيز مجازات شما را آغاز مىكنيم و شما را در تنگناى دنيوى قرار داده و در آخرت دوزخ را زندان و حصار شما گردانيم.
* * نخستين نتيجه اى كه از آيات مذكور گرفته مىشود آن است كه تاريخ يهود بعد از حضرت موسى در ايجاد فتنه و فساد در جامعه خلاصه مىشود، تا آنگاه كه مجازاتشان فرا رسد و خداوند افرادى را برانگيزد كه به سهولت بر آنان چيره شوند.
سپس خداوند بنا بر حكمت و مصلحت خود، يهوديان را بر آنان پيروز گرداند، و به آنها مال و اولاد فراوان دهد و يارى كنندگان آنها را در دنيا فزونى بخشد. اما يهوديان نه تنها از اين اموال و ياران در جهت صلاح استفاده نمىكنند بلكه براى بار دوم در زمين به فساد و فتنه روى مىآورند، البته اين بار علاوه بر فساد، گرفتار خوى تكبر و برترى طلبى شده و خود را بسيار بهتر و برتر از ساير مردم جهان مىپندارند. و زمانى كه لحظه كيفرشان فرا رسد خداوند بار ديگر آن قوم را بر يهود چيره ساخته، و مجازات شديدترى را در سه مرحله بر آنها فرو مىفرستد.
نتيجه دوم اين كه، گروهى كه خداوند بار اول بر ضد يهوديان برمىانگيزد، به آسانى بر آنها چيره مىشوند، آنگاه داخل مسجد الاقصى شده و به تعقيب خانه به خانه يهوديان مىپردازند، و نيروى نظامى آنها را متلاشى مىكنند.
آنگاه خداوند براى بار دوم آنها را به سراغ يهوديان مىفرستد و با وجود غلبه يهوديان بر آنها و زيادى ياران و هوادارانشان، ضربات شديدترى را در سه نوبت از