هنگام خروج سفيانى است و مفهوم پيروز شدن مسلمانان در آن درگيرى پيروزى غير مستقيمى است كه با هلاكت دشمنان اسلام به دست خواهد آمد. در منطقه درگيرى قرقيسيا درفش و پرچم هدايت گرى يا پرچمى كه پيروزى مسلمانان را به همراه داشته باشد وجود ندارد و بشارت پيامبر و امامان (عليهم السلام)، بدين جهت است كه در اين كارزار، ستمگران با شمشيرهاى يكديگر به هلاكت مىرسند.
د: روايات مربوط به فرود ترك ها در منطقه " جزيره " و " فرات " است كه احتمالا مراد از ترك ها، روس ها هستند، زيرا فرود آنها همزمان با فرود روميان در منطقه رمله فلسطين و سواحل آن است.
قبلا اشاره كرديم كه قرقيسيا منطقه اى در نزديكى " جزيره " است كه به " ديار بكر " و " جزيره ربيعه " معروف است، و مفهوم كلمه " جزيره " كه در كتاب هاى تاريخى بيان شده، همين نقطه است، نه جزيرة العرب يا جزيره اى ديگر.
اين حادثه منافاتى با فرود تركان مغول در جزيره فرات در قرن هفتم هجرى ندارد، كه برخى آن را از جمله نشانه هاى ظهور حضرت به حساب آوردهاند، زيرا نشانه ظهور، فرود و سپس نبرد آنان با سفيانى در منطقه قرقيسيا خواهد بود.
روايات آشوب گرى تركان مغول و هجوم آنان به سرزمين هاى اسلامى در زمره روايات مربوط به حوادث و پيش بينى ها و معجزات نبى اكرم (صلى الله عليه وآله) است كه مسلمانان از آن آگاه بوده و در صدر اسلام نقل مىكردند. در زمان حمله مغول ها و پس از آن، اين روايات بر سر زبانها افتاد، رواياتى كه فرو نشستن آشوب آنان و پيروزى مسلمانان را نيز نويد مىداد. بدون آنكه اشاره اى به ظهور حضرت مهدى (عليه السلام) داشته باشد.
اينك به نمونه اى از روايات مربوط به حمله مغول ها توجه كنيد:
از حضرت على (عليه السلام) نقل شده كه فرمود: