وارد شده كه نام مهدى در آن صريحا نيامده ولى بعضى از علما مىگويند منظور از آن مهدى است يا به برخى صفات آن حضرت اشاره شده است، اما صاحبان ساير كتاب هاى حديث مانند امام احمد بن حنبل، ابو داود، ترمذى، ابن ماجه، طبرانى، ابو نعيم، ابن أبى شيبه، ابو يعلى، دار قطنى، بيهقى، نعيم بن حماد و ديگران اين روايات را نقل كردهاند و برخى آنها را در رساله هاى جداگانه اى گردآورى نمودهاند، مانند " العرف الوردى في حقيقة المهدى " اثر ملا على قارى و " التوضح في تواتر ما جاء في المنتظر والدجال والمسيح " از شوكانى.
شوكانى در همين رساله، معتقد است كه اين روايات به حد تواتر رسيده و مىگويد: " رواياتى كه (درباره مهدى) در دست ماست پنجاه حديث است كه شامل حديث صحيح، حسن و ضعيف قابل جبران (1) است بنابراين احاديث مذكور، بر پايه معيارهاى علم اصول، متواتر محسوب مىگردند. زيرا احاديثى كه حتى از اين مقدار استحكام هم برخوردار نباشند، متواترند (2).
بعضى از منكران روايات مهدى مىگويند: " اين روايات بى ترديد از ساخته هاى شيعيان است، ولى اين نظر مردود است زيرا تمام اين روايتها داراى سند است و ما اسناد آنها را نيز تحقيق و بررسى نموديم و راويان آنها را از كسانى يافتيم كه به عدالت و دقت در نقل حديث معروفند و حتى يك نفر از كارشناسان علم رجال كه