شرع امارات قطر نوشته شد. اين كتاب در پى شورشى منتشر شد كه اخيرا در مسجد الحرام اتفاق افتاد و طى آن فرمانده شورشيان يعنى محمد بن عبد الله قرشى ادعا كرد كه او مهدى منتظر است. پس از چاپ كتاب مذكور عده اى از علماى حجاز با نظرات وى مخالفت كردند، از جمله دانشمند محدث شيخ عبد المحسن عباد استاد دانشگاه اسلامى مدينه منوره كه در پاسخ وى پژوهشى كامل تحت عنوان " الرد على من كذب بالأحاديث الصحيحة الواردة في المهدى " در بيش از پنجاه صفحه در مجله " الجامعة الاسلامية " شماره 45 محرم 1400 ه منتشر ساخت. در مقدمه اين بحث در همان مجله چنين آمده است:
" بدنبال وقوع اين حادثه (حادثه شورش در مسجد الحرام در سال 1400) كه دل هر مسلمانى را مىآزارد... پرسشهائى درباره ظهور مهدى (عليه السلام) در آخر الزمان مطرح گرديد، از جمله اينكه آيا در اين باره روايات نبوى صحيح وجود دارد يا خير؟ از اين رو برخى دانشمندان در راديو و روزنامه ها صحت موضوع مهدى منتظر را با بسيارى از رواياتى كه در اين باره از پيامبر (صلى الله عليه وآله) رسيده، توضيح دادند، از جمله شيخ عبد العزيز بن عبد الله بن باز رئيس اداره پژوهشهاى علمى و تبليغ و ارشاد كه بىحرمتى و تجاوز احمقانه آن گروه منحرف نسبت به بيت الحرام را تقبيح كرد و همچنين شيخ عبد العزيز بن صالح، پيشوا و خطيب مسجد پيامبر (صلى الله عليه وآله) در يكى از خطبه هاى نماز جمعه، تجاوز اين گروه خاطى و ستمگر را به زشتى و بدى ياد كرد و خاطر نشان ساخت كه آنها و كسانى كه او را مهدى پنداشتند در يك سو و مهدى منتظر كه در روايات مطرح شده در سويى ديگر قرار داد و اين دو با يكديگر بسيار متفاوتند.
در پاسخ به حركت اين گروه در مسجد الحرام بود كه شيخ عبد الله بن زيد محمود رئيس دادگاه هاى شرع دولت قطر به تقليد از پاره اى نويسندگان قرن چهاردهم كه هيچگونه شناخت و تخصصى درباره روايت نبوى و صحيح و سقيم آن نداشتند،