در روايات مربوط به فرود عيسى (عليه السلام) آمده است كه جنگ در آن زمان پايان خواهد يافت و تأييد اين مطلب، جنگ هاى امروز مسلمانان با روميان (غربى ها) است كه پايان نيافته و نخواهد يافت تا حضرت از پس پرده غيب خارج شده و مسيح (عليه السلام) از آسمان فرود آيد و خداوند ما را بر آنها در مرحله طغيان جهانيشان پيروز گرداند.
در روايت آمده است كه:
" در فلسطين دو درگيرى با روميان اتفاق افتد كه يكى از آنها " گل چين " و ديگرى " درو " ناميده شود. " (1) يعنى جنگ دوم نابود كننده تر از جنگ اول خواهد بود.
روايت بعدى به اين معنا اشاره مىكند كه نبرد مهدى (عليه السلام) با غربىها جنگى نابرابر است و البته به ظاهر موازنه قدرت به نفع آنهاست، از اين رو برخى بزدلان عرب به آنها مىپيوندند و بقيه بى طرف مىمانند. ابن حماد به نقل از صفوان در تفسير اين آيه كه فرموده است: " شما به زودى بسوى قومى بسيار قدرتمند فراخوانده شويد " مىگويد: منظور روميانند در روز نبرد بزرگ. سپس مىافزايد: خداوند عرب ها را در آغاز اسلام به جنگ با كفار دعوت نمود، آنها گفتند: " مال، زن و فرزندان، ما را سرگرم و مشغول داشته است " خداوند فرمود: " شما به زودى بسوى قومى بسيار نيرومند فراخوانده شويد "، آنها بار ديگر در جنگ با روم همان گويند كه در آغاز اسلام گفتند آنگاه تهديد آخر آيه درباره آنها تحقق يابد كه " خداوند شما را به عذابى دردناك كيفر دهد " (2) صفوان مىگويد: " استادان ما چنين نقل كردهاند كه در آن روز گروهى از عرب ها از دين برگشته و مرتد شوند و برخى ديگر دچار ترديد شده، از نصرت و يارى اسلام روى گردان شوند " از دين برگشتگان آنانند كه از روميان حمايت مىكنند و روى گردانان از يارى