توصيف كرده است. در قرآن مجيد مى فرمايد: " پيامبران خود را با دلائل روشن فرستاديم و نيز با آنان، كتاب و ميزان حق را نازل نموديم، تا مردم به سوى عدالت روند ". (1) عدالت نهائى ترين هدف مكتب دين است جبههء رجال روحانى و آسمانى به سوى اين هدف پيش مى روند و تمام تلاش و فعاليت آنان اين است كه هر چه بيشتر عدالت گسترش پيدا كند و جلوههاى سعادت بخشش، به تمام زواياى زندگى بشر بال و پر گشايد.
نخستين قدم را فرستادگان آسمانى از نوح، موسى، عيسى، محمد (صلى الله عليه وآله و سلم) همه و همه به سوى اين هدف پيش مى رفته اند ولى...
ولى بالاخره اين سلسله بايد به جائى خاتمه پذيرد و سرانجام روزى اين همه تلاشها و كوشش ها به ثمر برسد. و عدالت بر همه جا سايه افكن شود. و مكتب حق و داد، بر تمام شئون زندگى بشر، حاكم گردد، تكامل عمومى خلقت اين نويد را مى دهد كه بالأخره روزى بشر به اين آرمان مقدس و هدف بزرگ خود خواهد رسيد. و آن روز... روز ظهور حضرت ولى عصر (عجل الله تعالى فرجه الشريف)، روز به هم پيوستگى ملتها، و روز عدل جهانى است. پيغمبر اسلام (صلى الله عليه وآله) از آن روز با تعبيرهاى مختلفى ياد كرده است. خلاصه يكى از آنها اينست: در فرائد از سعيد بن جبير از ابن عباس نقل كرده است كه رسول اكرم (صلى الله عليه وآله) فرمود: " جانشينان و اوصياء من و حجتهاى خدا بر مردم، بعد از من دوازده نفرند نخستين آنها على و آخرينشان فرزندم " مهدى " است ". و او است كه روشن مى كند زمين را به نور الهى، و سلطه حكومت عدلش شرق و غرب جهان را به زير بال و پر مى گيرد. و نيز شيخ الاسلام در فرائد السمطين وشيخ سلمان بلخى قندوزى حنفى در باب 77 ينابيع الموده از عبابه بن ربعى از جابر بن عبد الله انصارى روايت مى كند كه پيغمبر اسلام (صلى الله عليه وآله) فرمود: " من سيد پيامبران وعلى (عليه السلام) سيد اوصياء است. و اوصياء بعد از من دوازده نفرند، كه نخستين آنها على و آخر آنها قائم مهدى (عليه السلام) است.
تابش عدل در جهان در پرتو وجود مهدى دوازدهمين امام، حضرت حجة بن