مستضعفان به وجود آورد اين مولود پر از راز و اسرار، تا سال 260 ه تحت كفالت و تربيت پدر مى زيست و براى اين كه مأموران دولت عباسى از وجود او آگاه نگردند از انظار مستور بود و تنها خواص دوستان شيعه، محضر آن حضرت را درك مى كردند.
پس از شهادت پدر كه امامت بر او استقرار يافت به امر خداوند، غيبت اختيار كرد و تنها نائبان خاص او با او ملاقات داشتند او به كس ديگرى ظاهر نمى گرديد. پس از غيبت كبرى بود كه ارتباط به وسيله ى نائبان خاص نيز منقطع گرديد تا روزى كه ظهور او از طرف خداوند عليم و حكيم، تحقق يابد. با ظهور او حكومت عدالت گستر اسلام در سراسر جهان برقرار مى گردد و همه ى انسانها در صلح و صفا و برادرى و برابرى در كنار هم زندگى مى كنند. جنگ و ستيز، جنايت و ظلم و زورگوئى، فحشاء و فقر و گرسنگى همه و همه از ميان مردم، رخت بر مى بندد و مستضعفين به تمام معانى كلمه: شامل استضعاف فكرى و اقتصادى و سياسى و اجتماعى به امامت و پيشوائى و سيادت و قيادت فكرى و معنوى جهان نائل مى شوند و منت و احسان الهى شامل حال عموم جهانيان، قرار مى گردد و پرچم امن و امان در سرتاسر جهان به اهتزاز درمى آيد و همگان از فيض شامل و كامل آن وجود مقدس، كامياب و بهرهمند مى گردند. و اگر امروز به ياد آن روز، پانزده شعبان روز جهانى مستضعفين ناميده مى گردد هرگز اغراق و مبالغه نيست و حقيقتى است پايدار و اميد بخش.
مهدى (عليه السلام) از زبان پيامبر (صلى الله عليه وآله) و امامان (عليه السلام) دربارهء حضرت مهدى (عج) كتب و رسالات و مقالات متعددى از گذشته هاى بسيار دور تاكنون، نوشته شده است، چه به طور تفصيل يا تلخيص و فشرده و كمتر موضوعى را مى توان يافت كه اين حجم كتاب و نوشته در آن مورد، داشته باشيم يا اين چنين مورد گفتگو و بحث و بررسى قرار گرفته باشد. باز كمتر موضوعى است، كه اين اندازه حديث و روايت دربارهاش از پيامبر خدا (صلى الله عليه وآله) و امامان معصوم (عليه السلام) نقل شده باشد.
احاديث منقوله پيرامون حضرت مهدى آخر الزمان و ظهور و غيبت آن حضرت از سه هزار حديث متجاوز است. به ويژه آنكه در كتب عهد باستان و در ميان اقوام و ملل و