زمان موقوف باشد، در سنين متطاوله، عالم از امام به حق خالى باشد و نقاط دائرهء امامت در عصرى به ظهور نيايد زيرا كه از انقضاى زمان امام حسن عسكرى (عليه السلام) هيچ امامى ديگر ظاهر نشده است به خلاف دائرهء نبوت كه از زمان آدم تا زمان خاتم در هر عصرى انبياء بوده اند پس لابد است كه دائرهء امامت هم به وجود امام خاتم تمام شده باشد تا اكمال دين محقق شود و حكمت الهى مقتضى آن است كه او پوشيده باشد در هر عصرى تا عصر آخر زيرا كه اگر او در تمامى عصر ظاهر باشد، اصلا خلل در هيچ كار نباشد و ظلم و جور و سلاطين ظاهر نگردد و امت مبتلاى بليات نشوند.
خصوصيات او:
" آن حضرت وارث قوت مرتضوى، مكارم حسنى، عزيمت و ارادهء حسينى، عبادت امام زين العابدينى و علوم امام باقر و امامت امام صادق و اخلاق امام كاظم و معارف امام رضا و كرامتهاى امام محمد تقى و مقامات امام نقى و وارث لشكرهاى امام حسن عسكرى (صلى الله عليه وآله و سلم) است.
و او كسى است كه بر مردم از روى كرامت و بزرگى و فضائل فائق و غالب شده است امامى كه دلها او را دوست مى دارد و او مظهر موعود است كه حضرت رسول وعده فرموده است كه آن حضرت ظاهر خواهد شد و عالم را به انوار عدالت منور خواهد ساخت. كنيت او همچو پيغمبر " ابوالقاسم " و لقبش حضرت " مهدى " است زيرا كه راه يافته به اسرار حقائق الهى و " عبد صالح " نيز از القاب آن حضرت مى باشد، از جمله القابش حجت قائم و منتظر زمان ظهور است ". (1) 10. حافظ حسين كربلائى تبريزى (994 ه) " وى امام دوازدهم از ائمهء اثنى عشر است. كنيت وى ابوالقاسم است و لقبش حجة الله وقائم ومهدى ومنتظر وخلف صالح و صاحب الزمان و صاحب الأمر و در كتاب " شواهد النبوة " تأليف مولانا " عبد الرحمن جامى " آمده است كه: حكيمه دختر امام محمد جواد، عمهء ابو محمد زكى (صلى الله عليه وآله و سلم) گفته است كه: " روزى نزد ابومحمد آمدم فرمود كه: اى عمه