و بالأخره كليهء فضائل، از امورى هستند كه با مزاج اجتماع سازگار بوده، و آن را تقويت مىكنند. و پارهاى از امور هم با مزاج جامعه، سازش نداشته، و اگر در آن رخنه كنند، چيزى شبيه به فشار در آن توليد نموده، و سرانجام همين كه آن فشار به حد اعلاى خود رسيد، انفجارى به صورت انقلاب توليد مى كند. ظلم، گناه، فساد، انحراف و بالأخره هر گونه بى عدالتى را، از اين قبيل امور بايد دانست لذا در هر جامعه اى كه ظلم و گناه فراوان شود، سرانجام پس از گذشتن مدتى فشار آن عكس العملى به صورت انقلاب به وجود خواهد آورد، انقلاب آمريكا، و انقلاب كبير فرانسه، انقلاب اسلامى ايران سه نمونه از همين انفجارهاى اجتماعى بوده اند كه اولى مستقيما در نتيجهء ظلم استعمارگران، و دومى و سومى در نتيجهء ظلم هيئت حاكمه در جامعهء مزبور بوجود آمده است، و بعد از انقلاب است كه جامعه تا اندازه اى ظلم و ستم هاى خود را به عدل و قانون تبديل مى كند.
در واقع ظلم جهانى تحول جهانى به دنبال خواهد داشت. و به دنبال اين تحول است كه عدل و داد بر سراسر جهان پرتو افكن خواهد شد، و بشر چنين روزى را در پيش روى خود دارد، زيرا اين لازمه سير تكاملى او است، بشريت خواه و ناخواه به همراه قافلهء عظيم خلقت، به سوى كمال سير مى كند و كمال بشريت آن روزى خواهد بود كه هر گونه بدى و شرارتى از قاموس زندگىاش محو شود و يكپارچه عدل و نيكى گردد.
جبر تاريخ، سير طبيعى جهان، تكامل تدريجى عقل بشر، چنين روز ايده آلى را براى بشريت پيش خواهد آورد. اين سير و اين تكامل قطعى است، حتى اگر يك روز هم بيشتر از عمر بشريت باقى نمانده باشد بايد چنين روزى را به خود ببيند، زيرا وصول نوع، به مرحلهء كمال واقعى خود از نواميس قطعى آفرينش است. و لذا پيغمبر فرمود:
" حتى اگر يك روز بيشتر از عمر دنيا باقى نمانده باشد خداوند مردى را از خاندان من بر مىانگيزد، تا جهان را پس از آن كه مالامال از ظلم و ستم شده باشد، لبريز از عدل و داد گرداند " و اين به موجب روايات متعددى كه از طريق شيعه و سنى رسيده است كسى جز مهدى موعود فرزند امام حسن عسكرى (عليه السلام) نيست.
به موجب بيش از 1000 حديث شريف، كه از پيغمبر خدا و ائمه هدى رسيده است،