" او هم به سند خود از جابر بن عبد الله انصارى (قدس سره) روايت كرده است كه گفت: رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: هر كس قيام مهدى را انكار كند به دين محمد كافر شده است، و نيز هر كس نزول عيسى - در آخر الزمان به يارى حضرت مهدى - را انكار كند، كافر است.
و در همان كتاب " فرائد السمطين " از سعيد بن جبير از ابن عباس روايت شده است كه گفت: رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: خلفا و اوصياى من و حجتهاى خدا بر مردم بعد از من دوازده نفر هستند كه نخستين آنها على (عليه السلام) و آخرشان فرزندم " مهدى " است. (به هنگام ظهور او) روح خدا عيسى پسر مريم از آسمان نازل مى شود و پشت سر مهدى نماز مى گزارد و زمين به نور پروردگارش روشن مى گردد و سيره و فرمانروائىاش مشرق و مغرب را فرا مى گيرد ". (1) 5. اسماعيل بن عمر معروف به ابن كثير (701 - 744 ه) محدث، خبير، مفسر كبير مؤلف كتاب " البداية والنهاية " در كتاب خود مى گويد:
" مهدى كه در آخر الزمان ظهور خواهد كرد، يكى از خلفاى راشدين و امامانى است كه خداوند آنان را به سوى حق هدايت فرموده است. و اين منطوق احاديثى است كه از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) روايت شده است كه او در آخر الزمان ظهور خواهد كرد و من گمان مى كنم ظهور آن حضرت قبل از نزول عيسى (عليه السلام) خواهد بود چنان كه روايات، بر اين گمان، دلالت دارد چون امام احمد بن حنبل به سند خود از حجاج نقل كرده است كه گفت: از على (عليه السلام) شنيدم مى گفت: رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: اگر از عصر دنيا جز يك روز نماند، در همان روز خداوند مردى را از ما برمىانگيزد كه زمين را پر از عدل و داد كند چنان كه از ظلم پر شده باشد ". (2) 6. ابن الوردى (691 - 749 ه) " عمر بن مظفر بن عمر بن محمد بن أبى الفوارس بكرى حلبى معرى، مكنى به ابو حفص معروف به ابن الوردى " از اكابر ادباء وشعرا وفقهاى شافعى و مؤلف كتاب