46. الهديه النديه، للامه المحمديه فيما جاء في فضل الذات المهديه، تأليف قطب الدين مصطفى بن كمال الدين حنفى، م 1162 هجرى.
47. نخستين كتابى كه از علماى اهل تسنن دربارهء حضرت مهدى نوشته شده كتاب " صاحب الزمان " تأليف ابوالعنبس محمد بن اسحاق بن ابراهيم كوفى، قاضى صميره وم 275 هجرى است. كه شايد نگارش آن پيش از تولد حضرت مهدى (255 ه) باشد. (1) در پايان گفتار، تذكر يك نكته لازم است و آن اينكه:
در كتابهاى اهل تسنن كه روايات حضرت مهدى آمده است، به نقل روايات كلى اكتفا نشده، بلكه گاهى از اوصاف و خصوصيات آن حضرت نيز بحث شده است. مثلا در 35 كتاب از دانشمندان سنى، تصريح شده است كه " مهدى موعود " فرزند بلافصل حضرت امام حسن عسكرى مى باشد. (2) سيرى در مسألة غيبت جالب توجه اين است كه تمام مسائل مربوط به حضرت مهدى، در ميان تودهء مردم در هر عصرى مشهور و زبانزد خاص و عام بود و حتى در هر جنبه ى آن كتابهاى مستقلى نوشته شده است. اگر روزى بتوانيم كتابهائى را كه در هر عصرى در پيرامون حضرت مهدى نوشته شده احصاء كنيم خود يكى از مستدل ترين راههاى اثبات " اصالت مهدويت " خواهد بود. در اين قسمت فقط به بحث از كتابهائى مىپردازيم كه پيش از ولادت حضرت مهدى (عج) كتاب مستقلى در پيرامون " غيبت آن حضرت " نوشته شده است:
1. ابواسحاق، ابراهيم بن صالح انماطى كوفى اسدى، از اصحاب حضرت موسى بن جعفر (عليه السلام) بوده و كتابى در " غيبت " نوشته وابن قولويه با يك واسطه اين كتاب را از او روايت كرده است. (3)