الموت، لئلا ينقطع بهما نسل رسول الله (صلى الله عليه وآله).
از سوى من از اين دو نوجوان مواظبت كنيد و به همراه آمدن آنان، با من جلوگيرى كنيد (تا وارد معركه قتال نگردند) و من نگرانم از اينكه اين دو را مرگ فرا گيرد و با كشته شدن آنان، نسل رسول خدا (صلى الله عليه وآله) منقطع و بريده گردد.
سيد رضى گويد: " جمله املكو عنى هذا الغلام از برترين و بهترين سخنان مى باشد.
اين سخن مولى مى رساند كه امام حسن و حسين در جنگ صفين حضور مؤثرى داشته اند و خود را به قلب سپاه معاويه مى زدند به حدى كه امام (عليه السلام) توصيه مى دارد آن دو را مراقب باشند و نگذارند بيش از حد خود را وارد صحنه سازند، نسل رسالت گردد.
2. بار ديگر در خطبه 31 نهج البلاغه، امام حسن مجتبى را با دلسوزى كامل مورد عنايت و وصيت خود قرار مى دهد و در خطبه مفصلى او را طرف خطاب سفارشهاى ارزنده و سازنده خويش قرار مى دهد فرازهايى از آن خطبه چنين است:
" من الوالد الفائى، المفرج للزمان، المدبر العمر... الى المولود المؤمل مالايدرك، و الظاعن عنها غدا. فإنى اوصيك يا نبى بتقوى الله و لزوم امره وعمارة قلبك بذكره، والأعتصام بحبله... اى بنى انى وان لم اكن عمرت عمر من كان قبلى، فقد نظرت في اعمالهم وفكرت في أخبارهم وسرت في آثار هم حتى عدت كأحد منهم... ". (1) [از پدرى كه در آستانه فنا وزوال قرار گرفته است و چيرگى طبيعت را پذيرا است.
زندگى را پشت سر نهاده است، به گردش روزگار گردن نهاده است، نكوهندهء اين جهان است به فرزندى كه آرزومند چيزى است كه آن را درنمىيابد و روندهء راهى است كه سر از جهان نيستى درآورد...] پسرم، تو را به تقواى الهى توصيه مى كنم، به ملازمت امر پروردگار مى خوانم و به چنگ زدن به ريسمان الهى فرا مى خوانم.
پسرم! من هر چند در بين گذشتگان نزيستهام ولى در اعمال و كردار آنان تأمل كرده ام و در اخبار آنان سير نموده ام و در آثار بجا مانده از آنان سير و سياحت كرده ام اكنون