بخش چهارم / آثار ومأثر جاويدان امام سجاد (ع)...
آثار ومأثر امام (عليه السلام) بيش از آنست كه ما را توان تتبع و استقصاى آنها بوده باشد. در حضور آن بزرگوار، يادگارهاى رسالت، نشانههاى ولايت و امامت وام الكتاب فقه، جامعه وجود دارد ما در اين بخش فقط به چند اثر ماندگار و جاودانه آن بزرگوار، اشارتى مى نماييم و توضيحات را لازم را انجام مى دهيم. اميد است همين موارد اندك كفايت كنند از بسيار ما بوده باشد.
1. صحيفهء سجاديه (عليه السلام) صحيفهء سجاديه، گنجينهء معارف اهل بيت (عليه السلام)، وزبور آل محمد (صلى الله عليه وآله)، مخزن عرفان، كانون توحيد و كتاب معرفت خدا و شناخت الهى است صحيفه سجاديه (عليه السلام) انجيل رهروان راه حقيقت، و زبور آل معرفت وسلوك و عرفان مى باشد.
صحيفهء سجاديه يك دوره آموزش و تعليم شيوهء گفتگو با خداوند متعال وأدب و روش سخن گفتن با معبود يكتا مى باشد و كوشش امام (عليه السلام) بر آن بوده است تا نحوهء سخن گفتن وأدب تضرع و دعا، به سالكان راه و طالبان وصال حق، بياموزد و خود نيز سوز و گداز و عشق بى شائبه خود را با معبود خويش به مرحلهء ظهور برساند. اين مخزن اسرار و معدن معارف و مكارم و گنجينهء اسرار عبودى تا كنون دست به دست اخيار و صالحان گشته و در نهايت به دست ما رسيده است و جاى شكر و سپاس است كه هنوز نفحات انس و نفخات قدس الهى، در حال وزيدن بوده و دعاهاى آن امام همام و آن عارف صمدانى به عصر ما نيز رسيده است اين دعاها كه پيوند ناگسستنى به عصر رسالت دارد به منزلهء آنست كه ما در عصر رسالت و نبوت و در دوران امامت و ولايت به سر مى بريم.
در سال 1353 ه. ق مرجع فقيد، مرحوم آيت الله العظمى نجفى مرعشى (قدس سره) نسخه اى از صحيفه سجاديه را براى علامهء معاصر مؤلف تفسير علمى طنطاوى (مفتى اسكندريه)