به " قاهره " فرستاد. وى پس از تشكر از دريافت اين هديهء گرانبها و ستايش فراوان از اهداء كنندهء آن، در پاسخ چنين نوشت:
" اين از بدبختى ماست كه تا كنون بر اين اثر گرانبهاى جاويدان، كه از مواريث نبوت است، دست نيافته بوديم، من هر چه در آن مىنگرم، آن را از گفتار مخلوق برتر، و از كلام خالق پايينتر مى يابم ". (1) ابعاد سياسى صحيفه سجاديه:
چنان كه اشاره كرديم، صحيفهء سجاديه تنها شامل راز و نياز محض و مناجات و عرض حاجت در پيشگاه معبود يكتا نيست، بلكه شامل ابعاد سياسى و اجتماعى و فرهنگى و عقيدتى نيز مى باشد. امام سجاد (عليه السلام) در ضمن دعاهاى خود در چندين مورد، مباحث سياسى به ويژه مسألة " امامت " و رهبرى جامعهء اسلامى را مطرح كرده است كه ذيلا نمونههايى از آنها را مى آوريم:
1. امام در دعاى بيستم (دعاى مكارم الاخلاق) چنين مى گويد:
" خدايا! بر محمد و خاندانش درود فرست و مرا بر آن كه بر من ستم كند، دستى (نيرويى)، و بر آن كه با من ستيزه جويد زبانى (برهانى)، و بر كسى كه با من دشمنى و عناد ورزد، پيروزى و غلبهاى عطا كن، و در برابر آن كس كه نسبت به من، به حيله گرى و بد انديشى بپردازد، چاره و تدبيرى و در برابر آن كه بر من فشار و آزار مىرساند، نيرو ده و در برابر عيب جويانى كه بر من عيب جويى و دشنام گويى كنند قدرت تكذيب، و در برابر خطر تهديد دشمنان، به من امنيت كامل عنايت فرما... ". (2) آيا چه كسانى جز كارگزاران عبد الملك نظير " هشام بن اسماعيل مخزومى " (حاكم