زندگى و عيشى بالاتر از حسن خلق نيست بدان مروت خشنودى و قناعت بالاتر از مروت بخشيدن مى باشد، پايان رساندن كار بهتر از آغاز و ابتداى آن مى باشد.
6. وقال (عليه السلام): من بدأ بالكلام قبل السلام فلا تجيبوه.
كسى كه بدون سلام، سخن آغاز نمايد به او پاسخ ندهيد.
7. وقال (عليه السلام): حسن السؤال نصف العلم. (1) پرسش نيكو، نيمى از علم و دانش مى باشد. (2) 8. جنادة بن ابى اميه مى گويد: بر آن حضرت وارد شدم در حالى كه در بستر بيمارى بودند، از ايشان خواستم مرا موعظه كند.
فرمودند: آرى، براى سفر آخرت، آماده باش، و قبل از پايان زندگى خود، زاد و توشهى اين سفر را فراهم كن، و بدان كه تو در جستجوى دنيائى، و مرگ در جستجوى تو است.
هيچ گاه غم فردا را كه نيامده است، امروز مخور و بدان كه آنچه بيش از خوراك خود اندوخته اى، براى ديگران انباشته اى، و بدان كه در مورد روزيهاى حلال دنيا، حساب و در حرام آن عقاب است، در امور شيههناك، عتاب و سرزنش است، دنيا را همچون مردار، در ناچيزى و پستى، تصور كن. از آن به اندازه اى كه تو را كفايت كند بردار و اگر آن چه برگرفتى حلال بود، راه زهد را پيشه ى خود ساخته اى ولى اگر حرام بود، در آن گناهى نيست (چون به قدر ضرورت برداشتى). پس تو مانند اينكه از مردارى برداشته اى و به حد ضرورت استفاده نموده اى، اگر سرزنش و عتاب داشته باشد، اندك است. و براى دنياى خود آنچنان تلاش كن كه گوئى هميشه در آن زندگى خواهى كرد، و براى آخرت خود آنچنان عمل كن كه گوئى فردا مىميرى، و هرگاه خواستى بدون فاميل، عزيز باشى، و بدون پست و مقام عالى، هيبت و شكوه داشته باشى، از مذلت معصيت خدا، به سوى عزت او بيرون برو.