كرد چون مركز نزول قوافل بود مورد استفاده مردم بود هم از آب سرد خوشگوار و هم از چائى آن اخيرا اهل محل كه سه چهار كيلو مترى است لوله كشى كردند و آب چشمه را بردند به محل خودشان ديگر نه مردم و نه قهوه خانه استفاده نمىكنند آيا غسل و وضو از آن آب در آن محل صحيح است و يا غصب حق است و تصرف در آن حرام است آنچه حكم الله است بيان فرمائيد.
ج - در فرض مذكور اگر چشمه در زمين مباح كه حريم ده نبوده واقع است و صاحب قهوه خانه در كنار آن قهوه خانه بناء نموده است ظاهر اين است كه جلوگيرى از نياز متعارف قهوه خانه جايز نيست و تصرف در آن غصب است و هم چنين اگر چشمه در حريم آبادى واقع شده و مورد نياز اهالى بوده ولى در موقع بناى قهوه خانه از طرف اهالى ممانعتى از بناء آن نشده تصرفات مذكوره بدون رضايت صاحب قهوهخانه خلاف احتياط است و در غير اين دو صورت لولهكشى بنحو مرقوم بى اشكال است و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.
س 65 - در اطراف قريهاى زمينهائى محل عبور احشام و چراگاه اغنام و براى خاكبردارى ساكنين محل مورد احتياج مىباشد آيا كسى مىتواند در اين زمين تصرف مالكانه از قبيل كاشتن درخت و احداث بنا بنمايد يا خير؟
ج - تصرف بنحو مذكور اگر موجب تضييق بر اهالى و سكنه قريه ولو به مرور زمان شود جايز نيست.
س 66 - براى هر روستا محدوده معينى بعنوان مرتع معين شده در صورتى كه مقدارى از آن محدوده زائد بر ما يحتاج اهل روستا باشد آيا حق دارند منافع آن مقدار زائد را به ديگران بعنوان اجاره يا صلح واگذار نمايند يا خير؟ و در صورتى كه حق داشته باشند وجه دريافتى در چه امرى بايد صرف گردد؟
ج - خير حق ندارند آن را بنحو اجاره يا صلح به ديگرى واگذار نمايند. بلى اگر كسى مبلغى بعنوان كمك براى عمران روستا بدهد و ديگران هم ممانعت نكنند اشكال ندارد و آن وجه را بمصر ف آبادى و عمران روستا برسانند تا همه از آن استفاده كنند.
س 67 - چشمهاى واقع در ملك يك نفر آقائى است و از آب آن چشمه صاحب ملك