اين اموال برادر او نداده در اين صورت اولاد برادر بايد اثبات كنند كه سهم الارث خواهر به او داده شده يا به برادر بخشيده است و اگر عين اموال جد موجود نيست و اولاد خواهر مدعى باشند كه برادر سهم الارث مادرشان را تلف كرده دعوى بر ميت است و محتاج به اقامه بينه و قسم مىباشد و در اختلاف موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.
س 32 - شخصى بلا عقب فوت شده، ورثه، زوج و عمو زاده و دائى زاده متوفى مىباشند بعد از فوت او وراث حاضر شده و ضمن تنظيم صورت مجلس در سه نسخه با علم هر يك به وراثت اشخاص مرقوم و در آن نسخهها وراثت يكديگر را بدين عبارت (صحت مراتب مرقوم مورد گواهى اينجانبان) تصديق و امضاء نمودهاند و اختلافى نبوده بعدا در اثر خروج ثلث تركه يكى از دائى زادهها مخالف با خروج ثلث و منكر وراثت زوج شده در صورتى كه برابر نوشتهاى، علقه زوجيت زوج، با متوفى را تصديق و امضاء نموده در اين صورت با چنين جريانى از نظر ترافع و مقررات شرعى دعوا بر ميت است يا كه از نظر وضع ثانوى كه پيدا نموده متوجه شخص منكر است و او مأخوذ به اقرار و تصديق خود مىباشد؟
ج - در فرض مسأله دعوى بر ورثه است نه دعوى بر ميت و انكار بعد از اقرار مسموع نيست و رفع نزاع محتاج به مرافعه شرعيه است.
دعاوى زوجين س 33 - اگر زوجين در اصل طلاق اتفاق داشته باشند و در رجعى و خلعى بودن آن خلاف كنند و دليلى در بين نباشد قول كدام مقدم است و اگر از باب تداعى باشد و هر دو قسم بخورند وظيفه چيست؟
ج - در فرض سئوال قول، قول مدعى رجعى بودن است با يمين.
س 34 - زنى در عده طلاق رجعى حامله مىشود و مىگويد حمل از شوهرم مىباشد چون او به من رجوع كرده است و شوهر منكر رجوع مىشود در اين صورت حمل ملحق به شوهر مىشود يا خير و زن براى اثبات رجوع بينه ندارد.
ج - در صورت مفروضه كه زوجه مدعى رجوع زوج در عده است وبينه ندارد و زوج منكر رجوع است زوج بايد قسم بخورد و در صورت قسم خوردن بر عدم رجوع و عدم دخول،