كفاره حنث يمين، دوم كفاره كندن زن موى خود را در مصيبت، سوم خراش دادن زن، صورت خود را در مصيبت، چهارم پاره كردن مرد لباس خود را در مرگ اولاد و زوجه خود، كه در اين چهار مورد، ابتداء مخير است بين عتق رقبه واطعام ده مسكين و پوشاندن آنها و اگر از اينها عاجز باشد بايد سه روز روزه بگيرد، و كفاره جمع در دو مورد است اول كشتن مؤمن عمدا و ظلما، دوم افطار به حرام در ماه رمضان.
احكام كفارات مسأله 3 - در بريدن و قيچى كردن زن موى خود را در مصيبت، فرقى نمىكند كه تمام موى خود را ببرد و يا بعض آن را، بطورى كه صدق كند كه موى خود را در مصيبت بريده است چنانچه فرقى نيست بين اين كه در مصيبت شوهرش، موى خود را ببرد و يا در مصيبت غير شوهر و هم چنين فرق نمىكند كه آن غير شوهر از لحاظ نسبت، قريب به زن باشد و يا بعيد.
س 4 - آيا تراشيدن زن سر خود را و يا سوزاندن آن حكم بريدن را دارد يا خير؟
ج - تراشيدن و سوزاندن موى، حكم بريدن را ندارد اگر چه احتياط خوب است.
مسأله 5 - در خراش صورت، كه كفاره دارد معتبر نيست كه تمام صورت را خراش دهد بلكه مسماى خراش صورت براى ثبوت كفاره كافى است. بلى معتبر است كه در اثر خدش و خراش، خون بيايد و خراش غير صورت مانند بدن حكم خراش صورت را ندارد اگر چه موجب آمدن خون شود.
س 6 - اين كه فرمودهايد پاره كردن مرد لباس خود را در مصيبت اولاد كفاره دارد آيا در اين جهت فرقى بين اولاد ذكور و اناث هست يا خير؟
ج - در اين حكم فرقى بين اولاد ذكور و اناث نيست.
س 7 - در حكم مذكور اولاد اولاد هم حكم اولاد بلا واسطه را دارند اگر چه اولاد دختر انسان باشند يا خير؟
ج - بلى بنابر احتياط واجب.
س 8 - خراش صورت در مصيبت زوجه غير دائمى حكم زوجه دائمى را دارد يا خير؟
ج - بعيد نيست مخصوصا اگر مدت طولانى باشد.