شده و پدرش مرده آيا قول عالم مقدم است يا قول زن و اگر وكيل مرد كه از زن اجازه گرفته بگويد مدت هفتاد سال بوده و زن منكر باشد و بگويد پنج سال اجازه دادهام و تمام شده چطور؟
ج - در فرض هر دو سؤال قول زن مقدم است و مدعى بدون شهادت دو شاهد عادل ثابت نمىشود.
س 26 - زنى مدعيه مىباشد كه شوهرم سه روز بعد از وضع حمل در حالى كه خونريزى داشتم با من آميزش نمود و اين امر باعث بيمارى براى من شد بطورى كه ديگر قادر به زناشوئى نيستم و شوهر منكر است و مىگويد اين بيمارى همان بيمارى رماتيسم مىباشد كه قبل از ازدواج داشته است، اين مسأله را به پزشك ارجاع دادهاند و او نظر داده كه اين بيمارى بر اثر آميزش است و ربطى به رماتيسم ندارد، از آن مقام محترم درخواست مىشود بفرمائيد 1 - آيا نظر پزشك در اين مسأله حجيت دارد يا خير؟ 2 - در صورتى كه حجيت نداشته باشد نظر به اين كه مسأله، تخصصى است به چه كسى بايد مراجعه شود؟
ج - در فرض سئوال، نظر دو پزشك متخصص مورد وثوق حجت است و مىتوانيد رأى آنها را در تشخيص موضوع ملاك عمل قرار دهيد.
دعواى غير بالغ س 27 - شخصى عيال خود را كشته است و از او فرزندى دارد و مقتوله فقط مادر و همان فرزند را دارد و شوهر هم پدر ندارد آيا جهت اقامه دعوى از طرف طفل، لازم است امين تعيين شود و در صورت لزوم، تصميم امين، متبع و نافذ است كه در صورت تقاضاى قصاص، در قتل عمد، قصاص شود و در صورت تقاضاى ديه، در قتل غير عمد و يا مصالحه بتوان حكم داد يا وجه ديگرى دارد؟
ج - در صورتى كه بعض ورثه مقتول صغير باشند و بعض آنها كبير - كبير مىتواند اقامه دعوى نمايد و اگر كبيرها خواستند قصاص نمايند، مىتوانند، لكن به قدر سهم صغير بايد ديه مقتول را با اذن ولى شرعى او نزد امينى بگذارند تا بعد از كبير شدن اگر قصاص را اختيار كرد ديه را پس بدهد و اگر راضى به قصاص نشد، ديه را به وراث صغير بدهند و ولى صغير