تصادف ماشينى س 33 - اگر وسيله نقليهاى از مقررات راهنمائى و رانندگى تخلف كند و سبب تصادم آن با وسيله ديگر شود به نحوى كه عرفا، تصادم به هر دو وسيله، نسبت داده شود كداميك ضامن جراحات و خسارات وارده است؟
ج - در فرض سئوال، ظاهرا، تخلف كننده از قانون رانندگى، متعدى و متجاوز است و ضامن جراحات و خسارات وارده بر طرف مقابل است.
س 34 - اگر وسيله نقليهاى تخلف كند لكن سبب تصادم نشود بلكه وسيله ديگر آن را از پشت سر و يا پهلو بزند كه در اين صورت، انتساب عرفى، به ضارب است و لكن متخلف و سبب، خود مضروب است آيا در اين فرض، ضمان با مقصر است يا با ضارب و منسوب اليه؟
ج - وسيله نقليهاى كه از پشت سر يا پهلو، به ديگرى زده، ضامن خسارات و جنايت بر مضروب است مگر آن كه مصدوم در محلى توقف كرده باشد كه كارشناس وعرف او را مقصر بدانند.
س 35 - اگر شخصى بوسيله نقليهاى كه براى حمل مسافر مجاز نيست مثل وانت بار، پيشنهاد كند كه او را به مقصدش برساند و راننده وسيله، بپذيرد و او را در قسمت عقب ماشين جا دهد و پس از پيمودن مقدارى از راه، مسافر از ماشين بيفتد و بميرد آيا راننده كه خلاف مقررات حكومت اسلامى مرتكب شده ضامن ديه است يا خير؟
ج - در صورتى كه راننده، در سرعت ماشين، افراط نكرده باشد ظاهرا ديه را ضامن نيست.
س 36 - فرزند اينجانب، در حال خدمات عبورى بوده و يك زن كه تقريبا به سن 50 سال بوده و كمى هم اختلال حواس داشته در وسط خيابان، در حال رفتن بوده و موتور سوار، كه فرزند بنده باشد به گمان اين كه زن رد شده، به راه خود ادامه داده و لكن مجددا، زن برگشته و با موتور، تصادف كرده و صدمه جانى ديده، الحال، به حكم دادگاه،