كفيل و دو قبول يكى از طرف مكفول له و يكى از طرف مكفول باشد.
عقد كفالت لازم است س 5 - آيا عقد كفالت مانند بيع و صلح لازم است يا خير؟
ج - بلى لازم است و فسخ آن جايز نيست مگر به اقاله و جايز است در آن براى هر يك از كفيل و مكفول له در مدت معينى حق خيار شرط شود.
س 6 - هر گاه كسى كه كفالت براى او شده حقى را كه بر ذمه مكفول دارد به سبب بيع يا صلح يا حواله به ديگرى منتقل كند آيا كفالت باقى است يا خير؟
ج - در فرض سئوال كفالت باطل مىشود.
وظيفه كفيل در صورت غايب بودن مكفول س 7 - اگر مكفول در موقع لزوم احضار، غائب است و مكانش معلوم نيست وظيفه كفيل چيست؟
ج - چنانچه خبرى از وى نباشد بطورى كه اميدى به دسترسى بر او نيست تكليف احضار از ذمه كفيل ساقط مىشود لكن بايد آنچه را كه بر عهده كفيل بوده اداء نمايد خصوصا اگر كفيل متمكن از احضار بوده و مكفول له هم مطالبه نموده و در اثر مسامحه كفيل فرار كرده باشد. بلى چنانچه در وقت واقع ساختن كفالت، مكفول غايب باشد و اميدى به حسب عادت به دسترسى بر وى نيست، يا اين كه اميد به دسترسى بود لكن كشف خلاف شد صحت اصل كفالت مشكل است.
س 8 - هر گاه كفيل، مكفول را احضار ننمايد و بدهى مكفول را از كفيل بگيرند، آيا حق دارد به مكفول رجوع كند و آنچه را داده از وى بگيرد يا خير؟
ج - چنانچه مكفول، نه اذن براى كفالت داده و نه براى اداء دين، كفيل حق رجوع به وى ندارد و اگر اذن براى اداء دين داده هر چند براى كفيل شدن اذن نداده باشد حق رجوع دارد ولى اگر اذن براى كفيل شدن داده لكن براى اداء دين اذن نداده باشد، بعيد نيست گفته شود، در صورتى كه كفيل مىتواند مكفول را براى مكفول له احضار نمايد حق