مزارع آباد كرده و مورد استفاده بوده آيا ديگران مىتوانند عدوانا و بدون اجازه صاحب ملك آب آن چشمه را به زور ببرند و استفاده كنند وكم شدن آب باعث ضرر و زيان فراوان مىباشد شايد زراعت از بى آبى به كلى بسوزد.
ج - در فرض سئوال اگر منظور استفاده از چشمه آب است براى مصرف خانگى وشرب حيوانات و ما يحتاج متعارف و از سابق هم متعارف بوده بطورى كه احتمال ثبوت حق الشرب براى اهالى باشد، جايز نيست كسى آنها را منع كند و اگر منظور مصرف جهت زراعت و اشجار است بدون اذن مالك چشمه جايز نيست.
س 68 - در طول يك رودخانه دو ده واقع شده از قديم الايام آب رودخانه مورد استفاده ده پائين بوده و ده بالا از آب قنات مشروب مىشده در حال حاضر اهل ده بالا مىخواهند آب رودخانه را به روى ده پائين بسته و مورد استفاده خود قرار دهند شرعا اين حق را دارند يا خير؟
ج - همان طورى كه اهالى ده پائين از آب رودخانه قبلا استفاده مىكردهاند فعلا هم بايد استفاده نمايند و اهالى ده بالا حق ندارند آن آب را به روى اهالى ده پائين ببندند.
س 69 - نهر عمومى از بين دو قطعه زمين عبور مىكند و فعلا هر دو قطعه زمين را يك نفر مالك مىباشد آيا وى مىتواند نهر را محصور نموده و يا ديوارى كه در اطراف دو قطعه زمين احداث مىكند نهر را داخل در محدوده ملك خود نمايد بدون اين كه جلوى آب را بگيرد و مزاحمتى براى آبيار ايجاد كند يا اين كه حتما بايد رضايت مالكين نهر را جلب كند؟
ج - ديوار كشى و داخل كردن نهر عمومى در ملك خود بدون اذن يا اجازه از هر يك از مالكين نهر يا اولياء آنها جايز نيست.
مسأله 70 - مسجد از جمله مشتركات است و همه مسلمين حق دارند در آن نماز و دعا و قرآن بخوانند و تدريس و وعظ و افتاء و مانند اينها انجام دهند و كسى كه سبقت گرفته در مكانى از مسجد، جهت يكى از امور مذكوره، حق اولويت دارد و براى ديگرى جايز نيست با او مزاحمت كند. بلى چنانچه در مسجد بين نماز خواندن و غير آن تزاحم واقع شود اولويت با نماز است.