اين انديشه غلبه بر باطل اصلى است الهى، كه قرآن مجيد طى آيات متعدد خود با قاطعيت تمام، پيروزى نهائى ايمان، غلبه قطعى صالحان و نيكوكاران، كوتاه شدن ايادى ستمگران و جباران را براى هميشه نويد داده است و در روايات اسلامى اميد و آرزوى تحقق اين ايدهء مقدس به عنوان انتظار فرج، ياد شده است. انتظار سازنده و انتظار نشاط بخش همانند انتظارى كه ميزبان مشتاق با آمادگى لازم و تهيه كامل، در انتظار مهمان عزيز وذى شأن خود باشد، نه انتظار سهل انگارى و مهمل كارى و ويرانگرى و بطالت بارى به هر جهت بودن....
استاد عاليقدر مفسر حكيم الهى و اسلام شناس معاصر علامه سيد محمد طباطبائى تبريزى رضوان الله عليه در اين باره سخنى دارد و مى گويد:
" قانون هدايت عمومى، بشر را به سوى كمال سوق مى دهد و نوع بشر با نيروى وحى و نبوت، به سوى كمال انسانيت رهبرى مى شود مسألة مهدى موعود، تداوم رهبرى و هدايت عمومى الهى است و چون تاكنون هدايت عمومى، در مسير كلى زندگى بشر صورت نگرفته است كه در آن روزگار جامعه بشرى پر از عدل و داد شده و با صلح و صفا همزيستى نمايد و افراد انسانى غرق فضيلت و كمال شوند از اين رو انتظار چنين وضع باقى است ".
البته استقرار چنين وضعى به دست خود انسان خواهد بود و رهبرى چنين جامعه اى توسط منجى جهان بشرى و مصداق روايات، مهدى موعود (عج) خواهد بود.
چون در اديان و مذاهب گوناگون كه در جهان حكومت مى كنند مانند: و ثنيت و كليميت، مجوسيت و اسلام در هر كدام از كسى كه نجات دهندهء بشريت است، سخن به ميان آمده است و عموما ظهور او را نويد داده اند، اگر چه در تطبيق آن اختلاف نظر وجود دارد و حديث مورد اتفاق مسلمانان كه پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) فرموده است: " مهدى موعود از فرزندان من (از نسل من) مى باشد اشاره به همين معنى است ". (1)