مسأله 2665 - اگر پدر از قسم خوردن فرزند جلو گيرى كند، يا شوهر از قسم خوردن زن جلو گيرى نمايد، قسم آنان صحيح نيست.
مسأله 2666 - اگر فرزند بدون اجازه پدر قسم بخورد، پدر مى تواند قسم او را به هم بزند و قسم زن بدون اذن شوهر صحيح نيست.
مسأله 2667 - اگر انسان از روى فراموشى، يا ناچارى به قسم عمل نكند، كفاره بر او واجب نيست، و همچنين است اگر مجبورش كنند كه به قسم عمل ننمايد. و قسمى كه آدم وسواسى مى خورد، مثل اينكه مى گويد والله الان مشغول نماز مى شوم و به واسطه وسواس مشغول نمى شود، اگر وسواس او طورى باشد كه بى اختيار به قسم عمل نكند كفاره ندارد.
مسأله 2668 - كسى كه قسم مى خورد، اگر حرف او راست باشد قسم خوردن او مكروه است، و اگر دروغ باشد حرام و از گناهان بزرگ مى باشد، ولى اگر براى اينكه خودش يا مسلمان ديگرى را از شر ظالمى نجات دهد، قسم دروغ بخورد اشكال ندارد بلكه گاهى واجب مى شود، اما اگر بتواند توريه كند، يعنى موقع قسم خوردن طورى نيت كند كه دروغ نشود، و مشقت هم نداشته باشد بايد توريه نمايد، مثلا اگر ظالمى بخواهد كسى را اذيت كند و از انسان بپرسد كه او را نديده اى و انسان يك ساعت قبل او را ديده باشد، بگويد او را نديده ام و قصد كند كه از پنج پيش نديده ام.
احكام وقف مسأله 2669 - اگر كسى چيزى را وقف كند، از ملك او خارج مى شود و خود او را و ديگران نمى توانند آن را ببخشند، يا بفروشند و كسى هم از آن ملك ارث نمى برد، ولى در بعضى از موارد كه در مسأله 2093 و 2094 و در صفحه 328 بيان شد، فروخت آن اشكال ندارد.