مغرب را خوانده يا نه، چنانچه وقت بقدرى كم است كه بعد از تمام شدن نماز، نصف شب مى شود، بايد به نيت عشاء نماز را تمام كند و بنابر احتياط واجب مغرب را بعدا بخواند و اگر بيشتر وقت دارد بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را سه ركعتى تمام كند، بعد نماز عشاء را بخواند.
مسأله 766 - اگر در نماز عشاء بعد از رسيدن به ركوع ركعت چهارم، شك كند كه نماز مغرب را خوانده يا نه نماز را به هم زند بعد نماز مغرب و بعد عشاء را بخواند.
مسأله 767 - اگر انسان نمازى را كه خوانده احتياطا دوباره بخواند و در بين نماز يادش بيايد نمازى را كه بايد پيش از آن بخواند نخوانده است، نيت را به آن نماز برگرداند، مثلا موقعى كه نماز عصر را احتياطا مى خواند، اگر يادش بيايد نماز ظهر را نخوانده است. مى تواند نيت را به نماز ظهر برگرداند به اين نحو كه قصد مى كند اگر آن چهار ركعت كه قبلا خوانده صحيح است ظهر باشد و الا همين نماز ظهر باشد و بعد از تمام كردن آن يك چهار ركعت به قصد ما في الذمه بخواند.
مسأله 768 - برگرداندن نيت از نماز قضاء به نماز اداء و از نماز مستحب به نماز واجب جايز نيست.
مسأله 769 - اگر وقت نماز اداء وسعت داشته باشد، انسان مى تواند در بين نماز نيت را به نماز قضاء برگرداند، ولى بايد برگرداندن نيت به نماز قضاء ممكن باشد، مثلا اگر مشغول نماز ظهر است، در صورتى مى تواند نيت را به قضاى صبح برگرداند كه داخل ركوع ركعت سوم نشده باشد.
نمازهاى مستحب مسأله 770 - نمازهاى مستحبى زياد است و آنها را نافله گويند و بين نمازهاى مستحبى به خواندن نافلههاى شبانه روز بيشتر سفارش شده و آنها در