9 - بر طرف شدن عين نجاست 10 - استبراء 11 - خارج شدن خون به مقدار متعارف 12 - تيمم بدل از غسل ميت 13 - سنگ استنجاء 14 - غايب شدن مسلمان، و احكام آنها در مسائل آينده بيان مى شود، و جمعى از علماء كم شدن دو سوم آب انگور را از مطهرات شمرده اند، و حكم آن را هم بيان مى كنم.
1 - آب مسأله 150 - آب با چهار شرط چيز نجس را پاك مى كند: اول آنكه مطلق باشد پس آب مضاف مانند گلاب و عرق بيد چيز نجس را پاك نمى كند. دوم آنكه پاك باشد. سوم آنكه وقتى چيز نجس را مىشويند، آب، مضاف نشود و بو يا رنگ يا مزه نجاست هم نگيرد. چهارم آنكه بعد از آب كشيدن چيز نجس، عين نجاست در آن نباشد، و پاك شدن چيز نجس با آب قليل يعنى آب كمتر از كر شرطهاى ديگرى هم دارد كه بعدا گفته مى شود.
مسأله 151 - ظرف نجس را با آب قليل بنابر احتياط بايد سه مرتبه شست.
و در كر و جارى يك مرتبه كافيست، ولى ظرفى را كه سگ ليسيده يا از آن ظرف، آب يا چيز روان ديگر خورده، بايد اول با خاك با ريختن مقدارى آب خاكمال كرد و بعد يك مرتبه در كر يا جارى يا سه مرتبه بنابر احتياط با آب قليل شست.
و همچنين ظرفى را كه آب دهان سگ در آن ريخته بنابر احتياط بايد پيش از شستن خاكمال كرد به همان نحو كه بيان شد.
مسأله 152 - اگر دهانه ظرفى كه سگ دهن زده، تنك باشد و نشود آن را خاكمال كرد، بايد خاك را در آن بريزند و مقدارى آب ريخته و به شدت حركت دهند تا به همه آن ظرف برسد. و بعد به ترتيب كه ذكر شد بشويند.
مسأله 153 - ظرفى را كه خوك بليسد يا از آن چيز روانى بخورد بايد هفت مرتبه شست، و لازم نيست آن را خاكمال كنند.