7 - باقى ماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح مسأله 1620 - اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است عمدا تيمم ننمايد، روزه اش باطل است در صورتى كه روزه رمضان يا قضاى آن باشد.
مسأله 1621 - اگر در روزه واجبى غير رمضان و قاضى آن كه مثل روز ماه رمضان وقت آن معين است تا اذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد روزه اش صحيح است.
مسأله 1622 - كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و مى خواهد روزه بگيرد چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، بنابر احتياط واجب بايد تيمم كند و روزه بگيرد و قضاى آن را هم بجا آورد.
مسأله 1623 - اگر جنب در ماه غسل را فراموش كند و بعد از يك روز يادش بيايد، بايد روزه آن روز را قضاء نمايد و اگر بعد از چند روز يادش بيايد، بايد روزه هر چند روزى را يقين دارد جنب بوده قضاء نمايد مثلا اگر نمى داند سه روز جنب بوده يا چهار روز، بايد روزه سه روز را قضاء كند.
مسأله 1624 - كسى كه در شب ماه رمضان براى هيچ كدام از غسل و تيمم وقت ندارد، اگر خود را جنب كند، روزه اش باطل است و قضاء و كفاره بر او واجب مى شود ولى اگر براى تيمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب كند، بنابر احتياط واجب بايد تيمم نمايد و روزه بگيرد و قضاى آن را هم بجا آورد.
مسأله 1625 - اگر براى آنكه بفهمد وقت دارد يا نه، جستجو نمايد و گمان كند كه به اندازه غسل وقت دارد و خود را جنب كند و بعد بفهمد وقت تنگ بوده، چنانچه تيمم كند، روزه اش صحيح است و اگر بدون جستجو گمان كند كه وقت دارد و خود را جنب نمايد و بعد بفهمد وقت تنگ بوده و با تيمم روزه بگيرد، بنا بر احتياط واجب بايد روزه آن روز را قضاء كند.