مسأله 269 - اگر روى پا نجس باشد و نتواند براى مسح آن را آب بكشد بنابر احتياط واجب بايد تيمم نمايد و وضوء بگيرد و مسح به محل نجس بنمايد. " وضوى ارتماسى " مسأله 270 - وضوى ارتماسى آن است كه انسان صورت و دستها را به قصد وضوء در آب فرو برد يا آنها را در آب فرو برد و به قصد وضوء بيرون آورد. و اگر موقعى كه دستها را در آب فرو مى برد نيت كند و تا وقتى كه آنها را از آب بيرون مى آورد و ريزش آب تمام مى شود به قصد وضوء باشد، وضوى او صحيح است و نيز اگر موقع بيرون آوردن از آب قصد وضوء كند و تا وقتى كه ريزش آب تمام مى شود، به قصد وضوء باشد وضوى او صحيح مى باشد.
مسأله 271 - در وضوى ارتماسى هم بايد صورت و دستها از بالا به پايين شسته شود، پس اگر وقتى كه صورت و دستها را در آب فرو مى برد قصد وضوء كند بايد صورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد، و اگر موقع بيرون آوردن از آب قصد وضوء كند، بايد صورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج بيرون آورد.
مسأله 272 - اگر وضوى بعضى از اعضاء را ارتماسى و بعضى را غير ارتماسى انجام دهد اشكال ندارد. " دعاهايى كه موقع وضوء گرفتن مستحب است " مسأله 273 - كسى كه وضوء مى گيرد مستحب است موقعى كه نگاهش به آب مى افتد بگويد: بسم الله و بالله والحمد لله الذى جعل الماء طهورا و لم يجعله نجسا وموسعى كه پيش از وضوء دست خود را مى شويد بگويد: اللهم