است و اشكالى ندارد.
مسأله 3 - عكس گرفتن با دستگاه عكاسى جايز است و شغل عكاسى و همچنين اجازه دادن براى عكس گرفتن نيز بى اشكال است.
مسأله 4 - خريد و فروش عكس نيز اشكالى ندارد.
مسأله 5 - نگاه كردن به عكس شخص نامحرم مخصوصا اگر آشنا باشد بنا بر احتياط غير لزومى ترك شود، و در صورتى كه نگاه كردن به قصد لذت بردن باشد حرام است.
احكام حق تأليف گر چه موضوع حق تأليف در زمان ائمه عليهم السلام نبوده و در عصر ما پيدا شده است، اما حكم آن از كليات و قواعد كليه اى كه از شرع مطهر رسيده است كاملا روشن مى باشد و اصلا معنى كامل بودن دين اسلام همين است كه تا روز قيامت هر موضوعى پيدا شود حكم آن در تحت يك عنوان كلى بيان شده است و منظور امام عليه السلام كه فرموده است: بر ما است القاء قواعد كليه و بر شما است استخراج احكام موارد خاصه نيز همين مى باشد.
مسأله 1 - كسى كه چيزى تأليف مى كند آن چيز محصول زحمت و نتيجه كار او است، و تنها او مالك آن كار است، و حق دارد ديگران را از تصرف در آن كه عبارت از تكثير نسخه و طبع است منع نمايد، و در صورت منع، تصرف در آن جايز نخواهد بود و تصرف در آن به نگاه كردن و گوش دادن به آن نيست تا گفته شود تكثير نسخه و تجديد طبع تصرف در نتيجه كار او نمى باشد.
مسأله 2 - بهرهمند شدن از نوشته هاى ديگران از راه مطالعه و گوش دادن و نظائر آن كه تصرف در آن بشمار نمى رود جايز است اگر چه مؤلف ناراضى باشد و از ان منع نمايد.