" احكام حائض " مسأله 460 - چند چيز بر حائض حرام است: اول - عبادتهايى كه مانند نماز بايد با وضوء يا غسل يا تيمم بجا آورده شود ولى بجا آوردن عبادتهايى كه وضوء و غسل و تيمم براى آنها لازم نيست. مانند نماز ميت، مانعى ندارد. دوم - تمام چيزهايى كه بر جنب حرام است و در احكام جنابت گفته شد. سوم - جماع كردن در قبل، كه هم براى مرد حرام است و هم براى زن، اگر چه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منى هم بيرون نيايد، بلكه احتياط واجب آن است كه مقدار كمتر از ختنهگاه را هم داخل نكند، و در دبر زن حائض وطى نمودن كراهت شديد دارد ولى جائز است.
مسأله 461 - جماع كردن در روزهايى هم كه حيض زن قطعى نيست ولى شرعا بايد براى خود حيض قرار دهد حرام است. پس زنى كه بيشتر از ده روز خون مى بيند و بايد به دستورى كه بعدا گفته مى شود روزهاى عادت خويشان خود را حيض قرار دهد، شوهرش نمى تواند در آن روزها با او نزديكى نمايد.
مسأله 462 - اگر شماره روزهاى حيض زن به سه قسمت تقسيم شود و مرد در قسمت اول آن با زن خود در قبل جماع كند، بايد هيجده نخود طلا كفاره به فقير بدهد، و اگر در قسمت دوم جماع كند، نه نخود، و اگر در قسمت سوم جماع كند، بايد چهار نخود و نيم بدهد، مثلا زنى كه شش روز خون حيض مى بيند، اگر شوهرش در شب يا روز اول و دوم با او جماع كند بايد هيجده نخود طلا بدهد و در شب يا روز سوم و چهارم نه نخود و در شب يا روز پنجم و ششم بايد چهار نخود و نيم بدهد.
مسأله 463 - براى وطى در دبر زن حائض كفاره لازم نيست.
مسأله 464 - لازم نيست كه هيجده نخود، طلاى كفاره را سكهدار بدهد