مال پيدا كرده به واسطه پيرى يا مرض يا ناتوانى نتواند حج كند و يا نااميد باشد كه خودش بتواند حج كند، واجب است كسى را از طرف خود بفرستد كه حج نمايد.
مسأله 2046 - كسى كه از طرف ديگرى براى حج اجير شده، بايد طواف نساء، را از طرف او بجا آورد اگر بجا نياورد، زن بر آن اجير حرام مى شود.
مسأله 2047 - اگر طواف نساء را درست بجا نياورد يا فراموش كند، چنانچه بعد از چند روز يادش بيايد و از بين راه برگردد و بجا آورد صحيح است.
احكام خريد و فروش چيزهاى كه در خريد و فروش مستحب است مسأله 2048 - در خريد و فروش واجب است ياد گرفتن احكام آن اگر احتمال عدم آن صحت معامله را بدهد. حضرت صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه مى خواهد خريد و فروش كند، بايد احكام آن را ياد بگيرد و اگر پيش از ياد گرفتن احكام آن، خريد و فروش كند، بواسطه معامله هاى باطل و شبهه ناك به هلاكت مىافتد و چهار چيز مستحب است: اول - آنكه در قيمت جنس بين مشتريهاى مسلمان فرق نگذارد. دوم - آنكه در قيمت جنس سختگيرى نكند. سوم - چيزى را كه مى فروشد زيادتر بدهد و آنچه را مى خرد كمتر بگيرد. چهارم - كسى كه با او معامله كرده، اگر پشيمان شود و از او تقاضا كند كه معامله را به هم بزند، براى به هم زدن معامله حاضر شود.
مسأله 2049 - اگر انسان نداند معامله اى كه كرده صحيح است يا باطل چنانچه حكم معامله را نمى داند، نمى تواند در مالى كه گرفته تصرف نمايد، ولى اگر حكم را بداند و نداند آن را صحيح ايجاد كرده يا فاسد مى تواند در مالى كه گرفته تصرف نمايد.