مسأله 1626 - كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و مى داند كه اگر بخوابد تا صبح بيدار نمى شود، نبايد غسل نكرده بخوابد و چنانچه بخوابد و تا صبح بيدار نشود، روزه اش باطل است و قضاء و كفاره بر او واجب مى شود.
مسأله 1627 - هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بيدار شود، جايز نيست كه پيش از غسل بخوابد، اگرچه احتمال بدهد كه اگر دوباره بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مى شود، بلى اگر مطمئن باشد كه بيدار مى شود جائز است كه بخوابد.
مسأله 1628 - كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و مى داند كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مى شود، چنانچه تصميم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند و با اين تصميم بخوابد و تا اذان خواب بماند روزه اش صحيح است.
مسأله 1629 - كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و مى داند اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار مى شود، چنانچه غفلت داشته باشد كه بعد از بيدار شدن بايد غسل كند، در صورتى كه بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند روزه اش صحيح است.
مسأله 1630 - كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و مى داند يا احتمال مى دهد كه اگر بخوابد پيش از اذان بيدار مى شود، چنانچه نخواهد بعد از بيدار شدن غسل كند يا ترديد داشته باشد كه غسل كند يا نه، در صورتى كه بخوابد و بيدار نشود، روزه اش باطل است.
مسأله 1631 - اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و تصميم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند و تا اذان صبح بيدار نشود چنانچه معتاد به بيدار شدن باشد كفاره واجب نيست و فرقى بين خواب اول و دوم نيست، بلى، در خواب سوم احتياط به دادن كفاره ترك نشود و اگر معتاد نباشد بايد كفاره بدهد. و اما قضاء در خوابيدن اولى واجب نيست در صورتى كه بداند بيدار مى شود و در