مسأله٤١٤ ـ طواف نساء ونمازش، هم بر مرد واجب است ـ اگرچه اخته باشد ـ وهم بر زن ـ اگرچه پير باشد ـ وهم بر خنثى، وچنانچه مرد آن را انجام ندهد زن بر او حرام خواهد بود، واگر زن آن را انجام ندهد مرد بر او حرام خواهد بود، واگر غير بالغى پس از حجّ يا عمره مفرده آن را انجام ندهد، پس از بلوغ انواع استمتاع ـ لذّت بردن همسرى ـ بر او حرام خواهد بود.
وكسى كه حجّ يا عمره مفرده را به نيابت از ديگرى به جا آورده، بايد طواف نساء ونمازش را به نيابت از منوب عنه انجام دهد، نه از طرف خودش.
مسأله٤١٥ ـ طواف نساء ونمازش از نظر كيفيت وشرايط، مثل طواف حجّ ونمازش مى باشد، مگر اين كه در طواف حجّ بايد قصد طوافو نماز طواف حجّ شود، ودر طواف نساء بايد قصد طواف نساء ونماز طواف نساء شود.
مسأله٤١٦ ـ كسى كه متمكّن نيست طواف نساء ونمازش را به جا آورد، حكمش حكم كسى است كه نمى تواند طواف حجّ ونمازش را به جا آورد، كه در مسأله (٣٢٣) تفصيلش گذشت.
مسأله٤١٧ ـ كسى كه طواف نساء را فراموش كرده است، زنها بر او حرامند تا وقتى كه آن را به جا آورد، واگر بتواند خودش بدون حرج آن را به جا آورد، اگرچه براى جواز نايب گرفتن وجهى است، ولى احتياط واجب آن است كه خودش به جا آورد، ودر صورتى كه خودش متمكّن نباشد يا براى او حرجى باشد جايز است نايب بگيرد، وهرگاه نايب آن را به جا آورد زنها براى او ـ منوب عنه ـ حلال مى شوند.
واقوى آن است كه حكم كسى كه آن را از روى جهل به جا نياورده، حكم كسى است كه از روى فراموشى به جا نياورده است.
واگر عمداً وبا علم به حكم به جا نياورده، نايب گرفتن براى او جايز نيست، مگر اين كه خودش متمكّن از انجام آن نباشد، يا بر او حرجى باشد.
وچنانچه پيش از تدارك آن بميرد، اقوى آن است كه ولىّ ميت بايد آن را از طرف او قضا كند، واگر ولىّ ندارد، وجوب قضاى آن از اصل مال ميت محلّ اشكال است، اگر اقوى عدم وجوب نباشد.
مسأله٤١٨ ـ تقديم طواف نساء بر سعى جايز نيست، واگر آن را قبل از سعى به جا آورد، چنانچه عمداً وبا علم باشد، بايد پس از سعى دوباره به جا آورد، واگر از روى جهل يا فراموشى باشد، اقوى آن است كه واجب نيست دوباره آن را به جا آورد، اگرچه احتياط مستحب آن است كه دوباره به جا آورد.
مسأله٤١٩ ـ كسى كه براى او تقديم طواف نساء بر وقوف در عرفات ومشعر جايز است، چنانچه آن را پيش از دو وقوف به جا آورد زنها براى او حلال نمى شوند، مگر پس از انجام اعمال منى، از رمى جمره عقبه وقربانى كردن وحلق يا تقصير.
مسأله٤٢٠ ـ چنانچه زن پيش از آن كه طواف نساء را به جا آورد حائض شود، وكاروان منتظر پاك شدن او نماند، جايز است طواف نساء را ترك نموده وبا كاروان برگردد، ولى احتياط واجب آن است كه براى انجام طواف نساء ونمازش نايب بگيرد.
واگر پس از گذشتن از نصفِ طواف نساء حائض شود، جايز است باقى آن را رها كند وبا كاروان برگردد، ولى احتياط واجب آن است كه براى باقى آن ونمازش نايب بگيرد.