واجبات حجّ
مسأله٣٥٥ ـ همچنان كه بر كسى كه احرام عمره بسته، جايز نيست پيش از تقصير احرام حجّ ببندد، بر كسى هم كه احرام حجّ بسته، جايز نيست پيش از تمام كردن اعمال حجّ احرام عمره مفرده ببندد، ومانعى نيست كه پس از تمام كردن اعمال حجّ وپيش از انجام طواف نساء احرام عمره مفرده ببندد، اگرچه احتياط مستحب آن است كه پيش از طواف نساء هم احرام نبندد.
مسأله٣٥٦ ـ در صورتى كه تأخير انداختن احرام حجّ موجب شود كه به وقوف واجب عرفات در روز عرفه نرسد، واجب است فوراً احرام ببندد.
مسأله٣٥٧ ـ كيفيت بستن احرام حجّ وواجبات ومحرّمات آن، مانند احرام عمره است، وتنها نيت آنها فرق مى كند.
مسأله٣٥٨ ـ مكلّف مى تواند احرام حجّ را از هر جاى مكّه ببندد، وظاهر آن است كه منحصر به مكّه زمان قديم ـ كه در روايت حدود آن بين ذى طوى وعقبه مدنيين ذكر شده ـ نمى باشد، اگرچه احتياط مستحب آن است كه در همان محدوده احرام ببندد، وبستن احرام نزد مقام ابراهيم يا حجر اسماعيل ((عليهما السلام)) افضل است.
مسأله٣٥٩ ـ اگر كسى از روى فراموشى يا جهل به حكم، بدون احرام از مكّه خارج شود، وبعد يادش بيايد يا علم به حكم پيدا كند ـ اگر چه در عرفات باشد ـ واجب است برگردد واز آن جا احرام ببندد.
وچنانچه متمكّن نباشد ـ به جهت تنگى وقت يا عذر ديگرى ـ كه برگردد بايد از همان جايى كه هست احرام ببندد، وهمچنين است اگر پس از وقوف در عرفات يادش بيايد يا علم به حكم پيدا كند ومتمكّن نباشد كه به مكّه برگردد، واگر متمكّن باشد احتياط واجب آن است كه برگردد ودر مكّه احرام ببندد وبرگردد وبقيه اعمال را به جا آورد.
واگر تا پس از پايان اعمال حجّ يادش نيايد يا علم به حكم پيدا نكند حجّش صحيح است.
مسأله٣٦٠ ـ كسى كه از روى علم وعمد احرام حجّ را نبندد، بايد آن را تدارك كند، وچنانچه متمكّن از تدارك آن پيش از رسيدن به مقدار ركن از وقوف در عرفات نباشد، حجّش فاسد است وبايد در سال آينده آن را دوباره به جا آورد.
مسأله٣٦١ ـ كسى كه عمره تمتّع را به جا آورده واحرام حجّ را بسته، ظاهر اين است كه قبل از رفتن به عرفات طواف مستحبى براى او جايز نيست، وچنانچه طواف مستحبى انجام دهد سزاوارتر آن است كه پس از طواف تلبيه را از نو بگويد.
وقوف در عرفات