مسألة 1668 - اگر روزه دار در يك روز ماه رمضان چند مرتبه جماع كند يا استمناء نمايد يك كفاره كافى است.
مسأله 1669 - اگر روزه دار در يك روزه دار در يك روز ماه رمضان چند مرتبه غير جماع و استمناء كار ديگرى كه روزه را باطل مى كند انجام دهد، براى همه آنها يك كفاره كافى است.
مسألة 1670 - اگر روزه دار غير جماع كار ديگرى كه روزه باطل مى كند انجام دهد و بعد با حلال خود جماع نمايد، براى هر دو يك كفاره كافى است.
مسألة 1671 - اگر روزه دار غير جماع كار ديگرى كه حلال است و روزه را باطل مى كند، انجام دهد مثلا آب بياشامد و بعد كار ديگرى كه حرام است و روزه را باطل مى كند غير جماع انجام دهد، مثلا غذاى حرامى بخورد، يك كفاره كافى است.
مسألة 1672 - اگر روزه دار آروغ بزند و چيزى در دهانش بيايد، چنانچه عمدا آن را فرو ببرد روزه اش باطل است و بايد قضاى آن را بگيرد و كفاره هم بر او واجب مى شود. و اگر خوردن آن چيز حرام باشد، مثلا موقع آروغ زدن، خون يا غذايى كه از صورت غذا بودن خارج شده، به دهان او بيايد و عمدا آن را فرو برد بايد قضاى آن روزه را بگيرد و كفاره جمع هم بر او واجب مى شود.
مسألة 1673 - اگر نذر كند كه روز معينى را روزه بگيرد، چنانچه در آن روز عمدا روزه خود را باطل كند كفاره بر او واجب است و كفاره آن يك بنده آزاد نمودن يا دو ماه پى در پى روزه گرفتن يا شصت فقير طعام دادن است.
مسألة 1674 - كسى كه مى تواند وقت را تشخيص دهد، اگر به گفته كسى كه مى گويد مغرب شده افطار كند و بعد بفهمد مغرب نبوده است، قضاء و كفاره بر او واجب مى شود.
مسألة 1675 - كسى كه عمدا روزه خود را باطل كرده، اگر بعد از ظهر مسافرت كند كفاره از او ساقط نمى شود و اگر پيش از ظهر سفر نمايد، كفاره از او ساقط مى شود.